Scriitorul american Paul Auster a murit la vârsta de 77 de ani

Scriitorul american Paul Auster, autorul romanelor poliţiste din Trilogia New York, a murit la vârsta de 77 de ani, anunţă BBC.

172 afișări
Imaginea articolului Scriitorul american Paul Auster a murit la vârsta de 77 de ani

Scriitorul american Paul Auster a murit la vârsta de 77 de ani

Scriitorul a murit marţi, în locuinţa sa din Brooklyn, din cauza unor complicaţii cauzate de un cancer pulmonar, a confirmat prietenul şi colegul său, scriitorul Jacki Lyden.

În martie 2023, soţia lui Auster, scriitoarea Siri Hustvedt, a anunţat că acesta fusese diagnosticat cu cancer.

Auster a scris peste 30 de cărţi de-a lungul carierei sale, iar romanele sale au avut un succes deosebit în Europa. Cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.

Recunoaşterea internaţională i-a fost adusă de Trilogia New Yorkului, o întorsătură filozofică a genului poliţist centrată pe un cvartet de detectivi particulari numiţi Blue, Brown, Black şi White.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scriitor,
paul auster,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici