Guvernul se împrumută iar de la români. Ce dobânzi primiţi dacă împrumutaţi statul

Circa 3,2 miliarde de lei a atras Ministerul Finanţelor prin ediţia a XVI-a Fidelis, titlurile de stat fiind procesate joi, 18 aprilie în sistemul Bursei de la Bucureşti, conform datelor BVB

5387 afișări
Imaginea articolului Guvernul se împrumută iar de la români. Ce dobânzi primiţi dacă împrumutaţi statul

Guvernul se împrumută iar de la români. Ce dobânzi primiţi dacă împrumutaţi statul

Derulată între 8 şi 17 apri­lie, emisiunea a fost peste cea din ediţia a XV-a, care s-a încheiat cu atragerea a 1,8 mld. lei.

Consorţiul din ediţia a XVI-a a fost format din BT Capital Partners şi  Banca Transilvania, BCR, BRD şi Alpha Bank România. Obligaţiunile guvernamentale se vor lista la BVB în ziua de marţi, 23 aprilie. Acolo, preţul lor va depinde în funcţie de raportul cerere-ofertă. Precedentele 15 oferte derulate prin programul Fidelis – început în urmă cu patru ani, în august 2020 – au adunat de la investitori 26,2 mld. lei, echivalentul a 5,3 mld. euro. Toate emisiunile au fost listate la BVB.

În ediţia a XVI-a, dobânda pentru finanţa­rea în lei cu scadenţa aprilie 2025 a ajuns la 6%, urmată de 7% pen­tru donatorii de sânge cu aceeaşi scadenţă şi 6,85% pentru titlurile de stat în lei scadente în aprilie 2027. Pentru moneda unică euro­pea­nă, dobânzile sunt de 4% pentru ti­tlu­rile de stat scadente în aprilie 2025 şi 5% pentru cele în aprilie 2029.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici