Un transsexual din Hong Kong a obţinut un act de identitate după un proces de şapte ani

  • Un transsexual din Hong Kong a obţinut un act de identitate la capătul unei proceduri care a ţinut şapte ani.
  • El a dat în judecată autoritatea locală care iniţial a refuzat să elibereze documentul.
  • Decizia din instanţă poate reprezenta un precedent pentru demersuri similare.
209 afișări
Imaginea articolului Un transsexual din Hong Kong a obţinut un act de identitate după un proces de şapte ani

Sursa foto: X

Henry Tse a obţinut în această săptămână cartea de identitate de la biroul de imigraţie din Hong Kong. În document apare sexul bărbat, potrivit CNN.

Activistul în vârstă de 33 de ani, care deţine atât paşaport britanic, cât şi paşaport din Hong Kong, se identifică drept bărbat şi trăieşte ca bărbat de ani de zile. Paşaportul său britanic îl identifică drept bărbat, dar autorităţile din Hong Kong au refuzat să facă modificarea pentru cartea de identitate a oraşului, care este obligatorie pentru toţi rezidenţii.

Autorităţile din Hong Kong au insistat că o schimbare de gen nu poate fi înregistrată decât dacă solicitantul a finalizat o intervenţie chirurgicală completă de confirmare a sexului care, conform regulilor oraşului, însemna îndepărtarea sau reconstrucţia organelor genitale. Grupurile pentru drepturile transsexualilor susţin că intervenţia chirurgicală este alegerea unui individ şi reprezintă doar o parte a tranziţiei unei persoane. Nu toate persoanele transsexuale aleg să se opereze, îşi permit sau sunt suficient de sănătoase pentru a fi supuse unor astfel de proceduri care, ca orice intervenţie chirurgicală, pot prezenta riscuri, au susţinut activiştii.

Henry Tse a deschis o acţiune în instanţă în 2017. Judecătorul i-a dat dreptate anul trecut, dar autorităţile din Hong Kong au avut nevoie de un an pentru a studia decizia şi pentru a-şi modifica procedurile în astfel de situaţii. Între timp, autorităţile au primit peste 100 de cereri similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici