Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace caută oportunităţi de colaborare cu industria românească de apărare

Hanwha Aerospace a organizat pentru prima dată Ziua Industriei la Bucureşti, în România, pe 17 mai, pentru a dezvolta parteneriate cu industriile locale. Evenimentul a fost conceput pentru a împărtăşi noi oportunităţi de colaborare între Hanwha şi industriile româneşti, într-o varietate de sectoare de afaceri, de la industria aerospaţială şi de apărare, până la energie şi soluţii maritime, anunţă compania, într-un comunicat de presă.

812 afișări
Imaginea articolului Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace caută oportunităţi de colaborare cu industria românească de apărare

Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace caută oportunităţi de colaborare cu industria românească de apărare

La eveniment au participat aproximativ 80 de reprezentanţi ai Guvernului şi ai industriei. Printre participanţi s-au numărat  Rim Kap-soo, ambasadorul Coreei de Sud în România, Horaţiu Barbu, şef Serviciu în cadrul Direcţiei Industriei de Apărare din România,  Cristina Dragomirescu, vicepreşedinte al Agenţiei Române pentru Cooperare Tehnologică, Industrială pentru Securitate şi Apărare (ARCTIS) şi  Viorel Manole, preşedintele PATROMIL, Asociaţia Patronală a Producătorilor de Tehnică Militară din România, Billy Boohwan Lee, şeful Hanwha Aerospace Europe şi Peter JK Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe. 

Aproximativ 20 de companii româneşti au participat la eveniment pentru a prezenta imagini de ansamblu ale programelor lor de afaceri şi posibila implicare în proiectele Hanwha. Partenerii din industrie au avut, de asemenea, ocazia de a dialoga cu echipa Hanwha Aerospace în vederea unei viitoare colaborări.

„Hanwha Aerospace doreşte să extindă cooperarea cu România şi planurile de modernizare a apărării de aici, în cadrul unui parteneriat puternic cu industriile locale, iar aceasta este tema principală a evenimentului de networking industrial de astăzi. Vom aduce beneficii economice maxime pe piaţa românească prin activarea programelor de localizare, de la producţie locală, transfer tehnologic, până la înfiinţarea unui Centru de Excelenţă MRO”, a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe.

În dorinţa de a consolida parteneriatele cu industriile locale, Hanwha Aerospace este dedicată colaborării cu furnizorii români pentru proiecte viitoare.

„Ne angajăm pe deplin să lucrăm împreună cu furnizorii români pentru a construi o reţea locală eficientă de aprovizionare, care va genera valori viitoare şi va minimiza riscurile operaţionale. Făcând echipă cu partenerii români, vom căuta oportunitatea de a exporta produsele noastre în ţări terţe, precum şi de a lucra la proiecte comune de cercetare şi dezvoltare care vizează piaţa europeană”, a declarat Peter Bae.

În timpul conferinţei, părţile interesate din industrie au arătat un interes deosebit faţă de soluţia Redback IFV de la Hanwha, care poate satisface nevoile cerinţelor operaţionale ale Forţelor Armate Române, precum şi să îmbunătăţească o capacitate de producţie a industriilor locale.

Redback este cel mai modern vehicul de luptă de infanterie din lume, cu cea mai bună protecţie blindată, mobilitate şi letalitate din clasa sa. Cu adaptabilitate şi potenţial de creştere, vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv şenile din cauciuc compozit, un sistem de protecţie activă hard-kill şi un afişaj transparent montat pe cască.

Redback IFV a fost ales în 2023 ca soluţie IFV de ultimă generaţie pentru Forţele de Apărare australiene în cadrul proiectului LAND 400 Faza 3, pentru livrarea a 129 de IFV-uri avansate. Redback este, de asemenea, considerat un punct de pornire pentru programul IFV de generaţie următoare al armatei sud-coreene. 

Redback are acelaşi şasiu şi sistem de propulsie cu K9, ceea ce poate duce la economii semnificative de costuri şi la o eficienţă de fabricaţie în cazul operării ambelor sisteme. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici