Dieta verde încetineşte evoluţia cancerului de prostată

O dietă bazată pe plante - una care nu exclude carnea şi peştele, dar care este compusă în mare parte din alimente vegetale - ar putea contribui la încetinirea evoluţiei cancerului de prostată, potrivit unei cercetări coordonate de Universitatea din California, San Francisco.

1047 afișări
Imaginea articolului Dieta verde încetineşte evoluţia cancerului de prostată

Dieta verde încetineşte evoluţia cancerului de prostată

„Dietele pe bază de plante sunt din ce în ce mai populare şi oferă beneficii nutriţionale în rândul persoanelor diagnosticate cu diverse boli cronice", scriu cercetătorii.

„Cu toate acestea, se cunosc puţine lucruri despre legătura dintre dietele pe bază de plante şi rezultatele clinice după diagnosticarea cancerului de prostată", adaugă aceştia.

Echipa a evaluat evoluţia bolii la aproximativ 2.000 de bărbaţi diagnosticaţi cu cancer de prostată în stadiu incipient. După ce i-au urmărit pe pacienţi timp de aproximativ 6,5 ani, cercetătorii au observat o evoluţie mai lentă a bolii la cei care au aderat la o dietă verde. Cei care au urmat mai asiduu acest model alimentar au prezentat o reducere cu 47% a riscului de evoluţie, faţă de cei care nu au urmat acest tip de dietă.

Mecanismele prin care o dietă bogată în legume poate exercita un efect pozitiv sunt multiple, explică cercetătorii.

Fructele şi legumele sunt bogate în compuşi antioxidanţi şi antiinflamatori care protejează împotriva cancerului, precum şi în fibre. În schimb, alimentele de origine animală sunt legate de un risc crescut de apariţie şi recidivă a cancerului, notează ANSA.

„Deşi sunt necesare cercetări suplimentare", concluzionează cercetătorii, „rezultatele acestui studiu sugerează că modelele alimentare pe bază de plante pot fi invers asociate cu riscul de progresie a cancerului de prostată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cancer,
prostată,
dietă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici