Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open

  • Rafael Nadal l-a învins joi, în doar 64 de minute, pe americanul Darwin Blanch, tânărul de 16 ani, posesor al unui wild card.
  • Spaniolul a câştigat cu un categoric 6-1 6-0, în primul tur al Madrid Open.
  • El îl va înfrunta în turul următor pe australianul Alex de Minaur, cap de serie numărul 10.
184 afișări
Imaginea articolului Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open

Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open

De 22 de ori campion de Grand Slam, spaniolul a făcut break la prima ocazie, în al doilea game, înainte de a se impune în primul set în doar 28 de minute.

Nadal, care a cucerit ultima oară titlul pe zgura madrilenă în 2017, a făcut un nou break pentru a prelua conducerea în setul secund şi a menţinut ritmul, demonstrîndu-şi clasa în faţa tânărului Blanch, care este încă în căutarea primei sale victorii în circuit.

Diferenţa de vârstă dintre cei doi este de 21 de ani şi 117 zile, cea mai mare diferenţă de vârstă dintre doi adversari la nivel ATP Masters 1000.

Nadal va juca sâmbătă, în turul al doilea, cu De Minaur, numărul 11 mondial.

Australianul l-a învins pe Nadal cu 7-5, 6-1 în turul al doilea al Barcelona Open, săptămâna trecută, când spaniolul juca primul său turneu din ianuarie.

Adolescentul american a comis 27 de greşeli neforţate, dintre care 20 de forehand, în doar al doilea său meci din circuitul ATP.

Nadal a câştigat 59% din punctele de retur şi nu a avut parte de nicio minge de break pe propriul serviciu, potrivit Infosys ATP Stats.

„Cred că astăzi am jucat împotriva unui adversar cu un mare viitor în faţă, dar astăzi, încă mai fac greşeli. Am încercat doar să fiu acolo, să fiu solid tot timpul, fără să-mi asum multe riscuri", a declarat Nadal, citat de atptour. „A funcţionat bine. Mă bucur că am trecut şi îi doresc tot ce e mai bun pentru viitor".

Nadal, care se află la a 20-a prezenţă la Madrid în această săptămână, îl va înfrunta în continuare pe Alex de Minaur, cap de serie numărul 10, care l-a eliminat pe spaniol săptămâna trecută la Barcelona. Jucătorul cu 92 de titluri la nivel de turneu conduce seria lor Lexus ATP Head2Head cu 3-2.

De cinci ori campion la Madrid, Nadal deţine cele mai multe victorii (57) la Caja Magica, unde favoritul de acasă a obţinut primul titlu în 2008 şi cel mai recent a triumfat în 2017.

„Este grozav după cum au evoluat lucrurile în ultimii ani, de fiecare dată când am şansa de a fi pe teren pe acest stadion uimitor, cu un public care mă susţine necondiţionat, înseamnă mult pentru mine", a mai spus Nadal.

„Încerc să mă bucur de fiecare moment. Mâine, încă o zi de antrenament aici şi apoi din nou pe teren. Asta mă face să mă simt minunat".

Nadal are 4-2 în acest sezon în trei turnee, cel mai bun rezultat al său fiind o apariţie în sferturi de finală la ATP 250 de la Brisbane, în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici