EURO 2024 umple avioanele către Germania, unde sunt aşteptaţi cel puţin 30.000 de suporteri români. Meciurile naţionalei au dus la o creştere cu 50% a cererii pentru biletele de avion, iar locurile de cazare au fost epuizate

  • Suporterii români numără zilele până la începerea Campio­na­tului European de Fotbal, care în această ediţie va fi jucat în mai multe oraşe din Germania.
  • Campionatul se va desfăşura în perioada 14 iunie - 14 iulie şi va avea loc în zece oraşe din Germania.
  • Naţionala României, care s-a calificat la EURO după opt ani, va juca trei meciuri, împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie.
376 afișări
Imaginea articolului EURO 2024 umple avioanele către Germania, unde sunt aşteptaţi cel puţin 30.000 de suporteri români. Meciurile naţionalei au dus la o creştere cu 50% a cererii pentru biletele de avion, iar locurile de cazare au fost epuizate

Suporterii români numără zilele până la începerea Campio­na­tului European de Fotbal, care în această ediţie va fi jucat în mai multe oraşe din Germania. Campionatul se va desfăşura în perioada 14 iunie - 14 iulie şi va avea loc în zece oraşe din Germania. Naţionala României, care s-a calificat la EURO după opt ani, va juca trei meciuri, împotriva Ucrainei, Belgiei şi Slovaciei, în 17 iunie, 22 iunie şi 26 iunie.

Bucuria calificării la EURO a Româ­niei s-a tradus aproape instant în rezervarea bilete­lor de avion, chiar dacă încă nu erau puse în vânzare biletele pentru meciuri. Naţionala va juca în Munchen, Koln şi Frankfurt, oraşe către care există zboruri din Bucureşti şi Cluj, în special.

După calificarea României din noiem­brie anul trecut a avut loc tragerea la sorţi în care au fost stabiliţi adversarii naţionalei şi oraşele în care vor avea loc meciurile, în 2 decembrie. În aceeaşi zi au apărut şi pri­mele rezervări ale biletelor de avion pentru al doilea meci jucat de România, potrivit datelor agenţiei de turism Vola.ro. Pentru celelalte meciuri au fost rezervate bilete în zilele următoare tragerii la sorţi.

„Au fost români care şi-au rezervat bi­le­tele de avion în aceeaşi zi în care s-au sta­bilit locaţiile. Vârful cererii pentru biletele de avion a fost înregistrat în primele luni ale anului. Pentru primul meci, cea mai mare ce­rere a fost în ianuarie - februarie, în ia­nuarie pentru al doilea meci şi în februarie pentru al treilea meci“, spune Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro.

Cererea pentru biletele de avion a crescut cu circa 50% pentru perioada EURO faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, spune Claudia Tocilă. „Vola a vândut cu 48% mai multe bilete pentru perioada EURO 2024 compa­rativ cu acelaşi interval de timp din 2023, în timp ce pentru rutele către aeroporturile din apro­pierea locaţiilor în care va juca România avem o creştere cu 488%. Cele mai multe persoane au ales să înceapă călătoria din Bucureşti (74%), Cluj-Napoca (10%) şi Sibiu (6%)“, adaugă ea.

Deşi a existat mult entuziasm pentru meciurile naţionalei la EURO, cei care nu şi-au rezervat locurile în avion mai au posi­bilitatea să îşi cumpere bilete, existând câ­te­­va locuri disponibile pe rutele operate în acea perioadă în aeroporturile din Româ­nia şi oraşele unde va evolua naţionala.

Calificarea României la Europene a reprezentat pentru unii operatori aerieni şi o modalitate de a face business. Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local după numărul de pasageri, a introdus rute speciale între Bucureşti şi Cluj către oraşele unde va juca echipa naţională.

Wizz Air va opera, între 17 şi 27 iunie, 11 zboruri din Bucureşti şi Cluj către Munchen, Koln şi Frankfurt. Pe toate cele 11 zboruri, compania aeriană a pus la dispoziţie o capacitate de 2.300 de locuri, însă nu au fost toate rezervate.

„Mai sunt puţine locuri disponibile pe zborurile dedicate, aşa că îi încurajăm pe pasagerii noştri care doresc să zboare la EURO 2024 să îşi rezerve biletele curând. Nu vor mai fi operate alte zboruri speciale pentru fanii fotbalului, dar au mai rămas câteva locuri libere pe majoritatea conexiunilor EURO 2024 din Bucureşti şi Cluj-Napoca“, spun reprezentanţii Wizz Air.

UEFA a alocat fiecărei naţionale 10.000 de bilete pentru fiecare meci în care vor evolua. Aşadar, România a primit circa 30.000 de bilete pentru cele trei meciuri. Pe lângă acestea, suporterii români au mai avut şansa să cumpere bilete în publicul general al meciurilor.

„Suporterii români au mai avut şansa să cumpere bilete la meciurile EURO 2024 înaintea tragerii la sorţi a grupelor turneului final, aşa că este posibil să apară români şi în publicul general de la meciurile tricolorilor“, spun reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Pentru o lună, Germania va fi capitala europeană a fotbalului, unde vor participa mulţi suporteri ai fotbalului. Organizaţia Germană de Turism nu are estimări privind numărul celor care vor participa la meciurile din Campionatul European, însă cazările din oraşele gazdă au fost deja epuizate.

Oraşele gazdă promit un adevărat festival al fotbalului în afara terenului, astfel că municipalităţile s-au organizat pentru a ţine diferite festivităţi şi activităţi în jurul stadioanelor dedicate celor care vor participa la meciuri.

Meciurile în care va evolua naţionala României şi biletele vândute către suporterii români:

► Primul meci, România - Ucraina, va avea loc în Munchen pe data de 17 iunie - 9.531 de bilete

► Al doilea meci, Belgia - România, se va juca în Koln pe data de 22 iunie - 9.300 de bilete

► Al treilea meci, Slovacia - România, va avea loc în Frankfurt pe 26 iunie - 9.089 de bilete

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici