Câinele robot, Spot al Boston Dynamics, costumat în Sparkles, dansează alături de un alt Spot fără costum

  • Boston Dynamics surprinde internetul cu videoclipul adorabil al lui Spot dansând în costumul de câine "Sparkles" pentru Ziua Internaţională a Dansului.
  • Utilizând software-ul Choreographer, Spot demonstrează mişcări de dans controlate şi amuzante, evidenţiind versatilitatea sa în domeniul divertismentului.
  • În ciuda capacităţii sale de a distra, Spot este de asemenea utilizat în diverse aplicaţii practice, de la cartografiere şi monitorizare la misiuni de căutare şi salvare.
720 afișări
Imaginea articolului Câinele robot, Spot al Boston Dynamics, costumat în Sparkles, dansează alături de un alt Spot fără costum

Sursa foto: Boston Dynamics

Boston Dynamics a surprins internetul cu un videoclip adorabil, în care robotul său Spot dansează într-un costum de câine, numit "Sparkles", scrie Digital Trends. Acest moment a fost prezentat cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, sărbătorită pe 29 aprilie, şi demonstrează versatilitatea impresionantă a lui Spot.

Costumul "Sparkles" este special conceput pentru a explora intersecţiile dintre robotică, artă şi divertisment. Spot, echipat cu acest costum, demonstrează mişcări de dans alături de un alt Spot fără costum. Reprezentaţia amuzantă evidenţiază abilităţile avansate de control ale mişcării robotului, realizate cu ajutorul software-ului de specialitate al Boston Dynamics, numit Choreographer.

Choreographer permite programarea şi controlul mişcărilor lui Spot, creând o interfaţă între procesul creativ al unui coregraf şi procesul tehnic de programare a robotului. Această tehnologie inovatoare deschide calea pentru utilizarea lui Spot în diverse domenii, inclusiv divertismentul.

În plus faţă de capacitatea sa de a dansa şi de a interacţiona în moduri amuzante, Spot are şi alte aplicaţii practice. Din 2020, Boston Dynamics a început să ofere robotul Spot clienţilor pentru diverse sarcini, cum ar fi cartografiere, monitorizare şi securitate. De asemenea, Spot poate fi folosit în misiuni de căutare şi salvare sau pentru evaluarea siguranţei în locaţii periculoase.

Cu toate acestea, în ciuda versatilităţii sale, Spot nu este imun la incidente. Recent, robotul a fost implicat într-un incident în care a fost împuşcat în timpul unei operaţiuni de capturare a unui suspect. Chiar şi în astfel de situaţii, Spot demonstrează capacitatea sa de a face faţă provocărilor şi de a servi în diverse roluri în societate.

Iată-i pe cei doi etalandu-şi talentele de dansatori:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici