Charles îi dă lui William rangul onorific care i-a aparţinut lui Harry: un nou eşec după întâlnirea eşuată dintre rege şi prinţul rebel

Întâlnirea faţă în faţă a fost anulată din cauza programului încărcat al monarhului.

1312 afișări
Imaginea articolului Charles îi dă lui William rangul onorific care i-a aparţinut lui Harry: un nou eşec după întâlnirea eşuată dintre rege şi prinţul rebel

Charles îi dă lui William rangul onorific care i-a aparţinut lui Harry: un nou eşec după întâlnirea eşuată dintre rege şi prinţul rebel

Regele Charles a decis să-i confere moştenitorului tronului, William, gradul onorific de colonel al Armatei Aeriene, care i-ar fi aparţinut lui Harry, întrucât cel de-al doilea fiu al suveranului servise în acel departament în timpul celei de-a doua misiuni în Afganistan, ca pilot de elicoptere de război.

În 2020 a avut loc separarea prinţului rebel de Familia Regală, odată cu renunţarea la rolul său de membru senior activ al dinastiei şi mutarea ulterioară în SUA împreună cu soţia Meghan.

Decizia reprezintă, conform interpretării tabloidelor britanice, un al doilea eşec pentru Ducele de Sussex după cea de ieri, când unul dintre purtătorii de cuvânt a anunţat că Harry, în timpul scurtei vizite în Regatul Unit, pentru a participa la cea de-a zecea aniversare a Jocurile Invictus, nu se va întâlni cu tatăl său Carol al III-lea din cauza programului încărcat al monarhului.

După cum se precizează în declaraţia emisă de Palatul Buckingham, suveranul a deţinut în ultimii 31 de ani gradul de „colonel-şef” al Corpului Aerien al Armatei, corespunzător rolului de şef al departamentului militar.

Ambii fraţi sunt piloţi de elicopter, însă în cazul lui Harry legătura cu Aviaţia fusese foarte puternică, până când acesta a părăsit unitatea în 2014, cu un an înainte de a părăsi serviciul militar activ.

Toate acestea nu pot decât să reaprindă ipoteze şi speculaţii cu privire la relaţiile din cadrul familiei regale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici