Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi

  • Dezvelirea unei statui de bronz de aproximativ 2 metri înălţime, reprezentând-o pe Regina Elisabeta a II-a alături de câinii ei din rasa corgi, marchează un tribut durabil pentru domnia sa.
  • Proiectul, finanţat în principal din donaţii, a fost realizat în Oakham, Anglia, sub îndrumarea locţiitorului regal al Rutland-ului, Sarah Furness.
  • Sculptorul Hywel Pratley a petrecut luni întregi lucrând la detalii, încercând să captureze esenţa afecţiunii reginei pentru animalele ei de companie.
3552 afișări
Imaginea articolului Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi

Sursa foto: Instagram

Un nou monument se înalţă în Oakham, Anglia, aducând un omagiu Reginei Elisabeta a II-a şi câinilor săi din rasa corgi, potrivit Smithsonian Mag. Realizată de sculptorul londonez Hywel Pratley, această statuie de bronz înaltă de aproximativ 2 metri surprinde esenţa afecţiunii reginei pentru animalele ei de companie. Dezvelit în ziua care ar fi fost cea de-a 98-a aniversare a sa, monumentul serveşte drept un tribut durabil pentru domnia Reginei Elisabeta a II-a, care a durat peste 70 de ani până la trecerea ei în nefiinţă în 2022, la vârsta de 96 de ani.

Amplasată în afara bibliotecii din Oakham, statuia o înfăţişează pe Elisabeta purtând coroana şi stând în mod măreţ în haina ei de stat, cu un corgi de bronz odihnindu-se la picioarele ei. Zona înconjurătoare, împodobită cu vegetaţie abundentă, serveşte drept un cadru potrivit pentru acest simbol durabil al regalităţii şi prieteniei. Proiectul, condus de Sarah Furness, locţiitorul regal al Rutland-ului, a fost realizat prin donaţii generoase, totalizând 125.000 de lire sterline.

Pratley, sculptorul din spatele acestei capodopere, a lucrat cu migală la statuie timp de mai multe luni, inspirându-se din numeroasele fotografii care surprind demnitatea regală şi prezenţa caldă şi maternă a reginei. Pentru a insufla autenticitate în lucrarea sa, Pratley a primit chiar şi câini corgi reali în atelierul său, permiţându-le să pozeze alături de modelele din lut.

Ceremonia de dezvelire a atras atât demnitari, cât şi entuziaşti ai rasei corgi, cu peste 40 de corgi din Liga Corgi din Ţara Galilor care s-au alăturat festivităţilor. După ceremonie, o paradă i-a condus pe câini la Castelul Oakham, accentuând şi mai mult legătura profundă dintre Elisabeta a II-a şi iubitele sale animale de companie.

Acest tribut monumental serveşte drept primul memorial permanent pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, simbolizând moştenirea sa durabilă şi legătura profundă pe care a împărtăşit-o cu companionii săi loiali. Atentia lui Pratley la detalii şi dedicarea sa pentru capturarea esenţei reginei asigură că generaţiile viitoare vor putea admira şi aprecia acest simbol plin de emoţie al regalităţii şi prieteniei canine în anii ce vor urma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici