Stupefiantele au împânzit România. 12 persoane au fost reţinute la Cluj pentru trafic de droguri şi spălare de bani

175 afișări
Imaginea articolului Stupefiantele au împânzit România. 12 persoane au fost reţinute la Cluj pentru trafic de droguri şi spălare de bani

Stupefiantele au împânzit România. 12 persoane au fost reţinute la Cluj pentru trafic de droguri şi spălare de bani

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a 12 persoane cercetate pentru ”constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu substanţe dopante cu grad de mare risc, operaţiuni cu droguri, trafic internaţional cu substanţe dopante cu grad de mare risc, spălare de bani şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

”În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate peste 4 tone de substanţe, cutii (de ordinul miilor) ce conţin substanţe lichide, fiole cu substanţă lichidă, blistere din material plastic folosite la ambalarea şi depozitarea fiolelor, aproximativ 60 kilograme de substanţă albă solidă, aparat de vidat, laminator, maşini de etichetat, role conţinând etichete, cântare, pungi cu substanţă pulverulentă de diferite culori, comprimate, seringi, recipiente din sticlă ce conţin steroizi lichizi, recipiente din sticlă şi plastic ce conţin substanţe lichide, aparate de filtrat sau umplut recipiente, saci cu substanţe pulverulente, bidoane cu substanţe lichide, sumele de 1.797.547 lei, 33.285 euro, 1.200 dolari, 1.500 CHF şi 430 GBP, înscrisuri, ceasuri de lux, 7 autoturisme a căror valoare depăşeşte 600.000 euro, precum şi alte mijloace de probă”relevă sursa citată.

Vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, procurorii DIICOT au formulat propunere de arestare în lipsă a unui inculpat care se sustrage urmăririi penale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici