„Angajaţii să răspundă 24 de ore pe zi”. Managerul unui gigant tehnologic, nevoit să îşi ceară scuze

  • Gigantul chinezesc al motoarelor de căutare Baidu a intrat într-o criză de relaţii publice, din cauza propriului său şef.
  • Qu Jing, vicepreşedintele şi şeful departamentului de comunicare al Baidu, a stârnit un val de proteste publice după ce a susţinut o cultură dură la locul de muncă.
2474 afișări
Imaginea articolului „Angajaţii să răspundă 24 de ore pe zi”. Managerul unui gigant tehnologic, nevoit să îşi ceară scuze

„Angajaţii să răspundă 24 de ore pe zi”. Managerul unui gigant tehnologic, nevoit să îşi ceară scuze

Într-o serie de videoclipuri postate săptămâna trecută pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, Qu a vorbit despre devotamentul ei faţă de slujbă, despre stilul de management strict şi despre cerinţele faţă de subordonaţii săi direcţi, conform CNN.

Ea a atacat dur un angajat care a refuzat să plece într-o călătorie de afaceri de 50 de zile în timpul pandemiei, când China a impus restricţii stricte de călătorie şi carantine.

„De ce ar trebui să iau în considerare familia angajatului meu? Nu sunt soacra sa", a spus Qu. „Sunt cu 10 sau cu 20 de ani mai în vârstă decât tine. Nu mă simt obosită, chiar dacă am doi copii. Cine eşti tu să-mi spui că soţul tău nu poate suporta asta?".

Într-un alt clip, Qu a împărtăşit sacrificiile sale personale ca mamă care lucrează. Ea muncea atât de mult încât a uitat ziua de naştere a fiului ei cel mare şi în ce clasă era fiul ei cel mic la şcoală. Ea a spus că nu a regretat acest lucru pentru că „a ales să devină o femeie de carieră".

„Dacă lucrezi în domeniul relaţiilor publice, nu te aştepta la weekenduri libere", a spus ea într-un al treilea videoclip. „Ţine telefonul deschis 24 de ore pe zi, mereu gata să răspunzi".

Utilizatorii au criticat-o pe Qu pentru abordarea sa agresivă şi insensibilă şi au acuzat-o de promovarea unui loc de muncă toxic.

Qu şi-a cerut scuze joi şi a spus că nu vorbea în numele companiei, dar remarcile ei au declanşat deja o reacţie în China, unde tinerii se plâng de mult timp de o cultură a suprasolicitării excesive şi de medii profesionale extrem de competitive, în special în industria tehnologică.

Qu şi-a cerut scuze joi pentru că „a provocat o furtună atât de mare" într-o postare pe contul personal de pe WeChat, cea mai populară aplicaţie de socializare din China.

„Am citit cu atenţie toate opiniile şi comentariile de pe diverse platforme, iar multe critici sunt foarte pertinente. Reflectez profund asupra lor şi le accept cu umilinţă", a scris Qu.

Baidu a refuzat să comenteze.

În 2019, cofondatorul Alibaba, Jack Ma, a atras critici intense după ce a aprobat tendinţa „996", ceea ce înseamnă să lucrezi de la 9 dimineaţa la 9 seara, şase zile pe săptămână, şi a numit-o o „mare binecuvântare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici