Rusia ameninţă că va lovi instalaţii militare britanice în urma declaraţiilor lui David Cameron

Administraţia de la Moscova a ameninţat luni că ar putea lovi instalaţii şi echipamente militare britanice atât "în interiorul cât şi în afara" Ucrainei, dacă armele britanice sunt folosite de Kiev pentru a ataca teritoriul Rusiei.

3758 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă că va lovi instalaţii militare britanice în urma declaraţiilor lui David Cameron

Rusia ameninţă că va lovi instalaţii militare britanice în urma declaraţiilor lui David Cameron

"Orice instalaţii şi echipamente militare britanice de pe teritoriul Ucrainei şi dincolo de acesta ar putea fi un răspuns la loviturile ucrainene cu utilizarea armelor britanice pe teritoriul Rusiei", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, conform Politico.

Kremlinul l-a convocat, de asemenea, pe ambasadorul britanic la Moscova "pentru a exprima un protest ferm" în legătură cu recentele comentarii ale ministrului britanic de Externe, David Cameron.

"Ambasadorul a fost chemat să reflecteze asupra consecinţelor catastrofale inevitabile ale unor astfel de paşi ostili din partea Londrei şi să respingă imediat declaraţiile belicoase şi provocatoare ale şefului Ministerului de Externe în modul cel mai decisiv şi fără echivoc", a precizat ministerul.

Cameron a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că Ucraina are "dreptul" de a folosi armele furnizate de Marea Britanie pentru a lovi Rusia.

"Partea rusă consideră cuvintele lui Cameron ca fiind dovada unei escaladări grave şi confirmarea implicării tot mai mari a Londrei în operaţiunile militare de partea Kievului", potrivit Ministerului rus de Externe.

Relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia s-au înrăutăţit de când Moscova a lansat invazia asupra Ucrainei în februarie 2022, ceea ce a determinat Londra să impună sancţiuni Moscovei.

Anterior, luni, Rusia a anunţat exerciţii cu arme nucleare, acuzând oficialii occidentali că fac "declaraţii provocatoare şi ameninţări" prin aprofundarea sprijinului lor pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici