Prefectul de Prahova cere anchete după apariţia craterului de la Slănic

Prefectul judeţului Prahova anunţă că a cerut mai multor instituţii să verifice mai multe aspecte care ţin de lucrările efectuate la reţeaua de caze de pe Valea Slănicului şi a anunţat că va informa Corpul de Control al Prim-Ministrului asupra mai multor aspecte.

163 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Prahova cere anchete după apariţia craterului de la Slănic

Prefectul de Prahova cere anchete după apariţia craterului de la Slănic

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a dispus urgent Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Curţii de Conturi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, să verifice în limita competenţelor legale şi va informa Corpul de Control al Prim-Ministrului asupra mai multor aspecte.

Este vorba despre respectarea de către beneficiarul lucrărilor (Consiliul Judeţean Prahova) şi a firmei care s-a ocupat de execuţia lucrărilor, a condiţiilor şi obligaţiilor din certificatul de urbanism, din autorizaţia de construire, precum şi legalitatea semnăturilor din autorizaţii şi certificate de urbanism, în contextul în care în materie de urbanism acestea trebuie să fie doar ale preşedintelui Consiliului Judeţean, ele neputând fi delegate.

Prefectul cere şi verificarea legalităţii contractului de execuţie, a documentaţiei de atribuire a procedurii de achiziţie, dar şi a actelor adiţionale ulterioare (contractul a fost suplimentat cu 5 milioane euro, cu acordul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu).

De asemenea, prefectul cere „respectarea termenelor contractuale de către executant (în ciuda înştiinţărilor că lucrările au fost finalizate, în localitatea Slănic, şi nu numai, încă se lucrează la înfiinţarea reţelei de gaze), inclusiv readucerea străzilor şi trotuarelor la starea iniţială, informarea populaţiei, organizarea de şantier şi calitatea lucrărilor”, potrivit unui comunicat de presă privind situaţia de la Slănic „în contextul refului Consiliului Judeţean Prahova de a pune la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova studiile geotehnice aferente localităţii Slănic, dar şi al modului în care se desfăşoară lucrările la reţeaua de gaze de pe Valea Slănicului”.

Comunicatul a fost publicat pe pagina de Facebook a Prefecturii Prahova.

Prefectul judeţului Prahova speră ca cei răspunzători pentru această situaţie să facă diligenţele necesare pentru remedierea situaţiei, iar cei răspunzători pentru eventualele încălcări ale legii să răspundă conform normelor în vigoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici