„Noua dezordine a fericirii”, la Opera Naţională Bucureşti

„Noua dezordine a fericirii”, la Opera Naţională Bucureşti

Conferinţele Operei Naţionale Bucureşti vin cu o nouă propunere, în 8 mai, de la ora 18.30. Cristian Iftode, profesor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, pune sub semnul întrebării „Noua dezordine a fericirii”, la Opera Naţională Bucureşti. Tema, inclusă în seria de întâlniri desfăşurată pe SCENA GÂNDIRII, este una obsedantă, şi nu doar a vremurilor noastre.

„Astfel, noi nu trăim niciodată, ci doar sperăm să trăim, şi tot pregătindu-ne să fim fericiţi, e limpede că nu vom fi niciodată”, spunea filosoful francez Blaise Pascal.

Să fie vorba de mulţumire sufletească, de euforia de moment, de o stare de bine sau de plenitudinea iubirii, de drumul parcurs sau de destinaţie, definiţiile fericirii nu au lipsit de-a lungul timpului.

O aspiraţie legitimă a oamenilor, care duce însă la tot felul de contradicţii privind modul de a fi concepută, căutată, găsită, fericirea înseamnă şi o provocare continuă.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Novelty Publish

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19444

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici