Nicu Ştefănuţă: Campania electorală este nedreaptă, partidele au milioane de euro de la buget

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare este nedreaptă, pentru că partidele primesc fonduri importante de la stat, în timp ce candidaţii independenţi nu, spune la RFI eurodeputatul Nicu Ştefănuţă, candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European.

422 afișări
Imaginea articolului Nicu Ştefănuţă: Campania electorală este nedreaptă, partidele au milioane de euro de la buget

Sursa foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

„Sunt candidat independent şi mă chinui destul de mult. Campania este una destul de nedreaptă, în care partidele au milioane de euro de la bugetul de stat, pe care le cheltuiesc discreţionar. A ajuns minutul de televiziune să coste 2.000 de euro în timpul campaniei, iar eu, care m-am chinuit enorm ca să strâng cele 100.000 de semnături în stradă, pe bune, nu am aceleaşi mijloace la dispoziţie, dar ce avem este o campanie cu multă inimă, cu mult suflet, sunt mii de voluntari tineri, foarte-foarte angajaţi, pe care nu-i reprezintă nimeni. Aşa că ne vom bate până la capăt pentru o Românie mai modernă, mai progresistă, mai verde, mai tânără”, spune Nicu Ştefănuţă.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare spune care sunt priorităţile sale în viitorul PE.

„Eu vorbesc de chestiunile sociale, locuinţele sociale în ţara asta nu există, tinerii duc o criză a locuinţelor enormă, nu au bani să-şi permită chirii în oraşe mari, mai ales, cum sunt Clujul, Bucureştiul, Timişoara, Iaşiul şi altele. Îmi doresc ca mai mulţi din banii europeni să fie utilizaţi pentru locuinţe sociale, aşa cum se întâmplă în restul ţărilor europene (...). Îmi doresc de asemenea ca sănătatea mintală în ţara asta să fie decontată, să fie recunoscută ca sănătate, avem o întreagă criză de sănătate mintală, terapia nu este decontată în România, se consideră serviciu medical de lux”, adaugă el.

Nicu Ştefănuţă declară pe de altă parte că dreptul la avort trebuie garantat în UE: „Îmi doresc garantarea, prin legislaţia europeană, a dreptului fundamental la avort, la contracepţie şi la sănătate reproductivă pentru femei, pentru că acesta este sub atac în acest moment în toată Europa, inclusiv în România şi pentru mine este un drept fundamental, de care femeile trebuie să se bucure”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici