Dr. Becky Kennedy oferă un ajutor substanţial în combaterea ruşinii şi vinovăţiei

Dr. Becky Kennedy oferă un ajutor substanţial în combaterea ruşinii şi vinovăţiei din relaţia parentală, prin „Metoda Good Inside”

Cu discursul său The Single Most Important Parenting Strategy, oferit la TED în septembrie 2023, Dr. Becky Kennedy, autoarea cărţii „Metoda Good Inside. Bunătatea interioară a copilului tău”, a reuşit să obţină în mai puţin de 7 luni peste 1.400.000 de vizualizări. Ea împărtăşeşte dificultăţile prin care trece, la rândul ei, în rolul de părinte şi demitizează imaginea părintelui perfect. Mărturiseşte, de asemenea, cititorilor şi comunităţii sale, faptul că trăieşte o dublă vinovăţie atunci când îşi pierde cumpătul, când ridică vocea la cei trei copii, când nu spune ceea ce ar fi potrivit. În special, pentru că „sunt psiholog clinician şi specialitatea mea e să ajut alte persoane să devină cea mai bună versiune a lor ca părinţi”, însă atunci când se confruntă cu aceleaşi provocări ca ale clienţilor săi, reacţionează uneori la fel. „Nu doar că nu există părinte perfect, dar văd şi ascult oameni din toată lumea în cadrul comunităţii create pe platforma Good Inside care se luptă cu aceleaşi provocări zi de zi.” Esenţială, însă, în viziunea ei este înţelegerea faptului că a fi părinte este o misiune foarte dificilă, iar important nu este tipul de reacţie „perfectă” la momentele tensionate, ci modul de gestionare ulterioară a unei astfel de situaţii. În care vinovăţia şi ruşinea creează cele mai puternice blocaje emoţionale.

Aceasta este una dintre principalele perspective care stau la baza „Metodei Good Inside”, volum publicat în România la Editura Trei, în care ea nu numai că oferă sfaturi practice pentru a-i ajuta pe părinţi să gestioneze aceste două sentimente puternice, dar le reflectă inclusiv prin modele de tip conversaţii pe care părinţii le pot avea cu ei înşişi în primul rând, dar şi cu copiii lor, pentru o relaţie echilibrată. Exemple care funcţionează şi în toate celelalte relaţii, nu doar în cea părinte-copil, după cum afirmă chiar autoarea.

 

 

Comunicat furnizat si asumat de Fabrica de PR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19385

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici