În luna noiembrie MNIT deschide cea mai valoroasă expoziţie din istoria sa

În luna noiembrie MNIT deschide cea mai valoroasă expoziţie din istoria sa: „Războinici uitaţi şi podoabe eterne”

În luna noiembrie MNIT deschide cea mai valoroasă expoziţie din istoria sa:

„Războinici uitaţi şi podoabe eterne”

Colecţia prezintă tezaure unice în lume, constând din bijuterii, medalioane, vase din aur şi argint, împrumutate din colecţiile a peste zece muzee din străinătate şi din ţară.

Printre exponate se numără o fibulă spectaculoasă din aur masiv, decorată cu una dintre cele mai mari pietre de onix faţetate. Expoziţia va găzdui şi piese din tezaurul de la Pietroasele, cunoscut publicului larg sub numele de „Cloşca cu puii de aur”.


Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregăteşte sub patronajul Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Culturii şi cu sprijinul Primăriei Şimleu Silvaniei o expoziţie temporară extraordinară, intitulată „Războinici uitaţi şi podoabe eterne: Barbarii migratori în timpul crizei Imperiului Roman (sec. V–VI p. Chr.)”. Expoziţia, care va fi vernisată începând cu luna noiembrie, va fi unul dintre cele mai importante evenimente organizate vreodată de MNIT. Vor fi expuse tezaure unice în lume, constând din bijuterii, medalioane, vase din aur şi argint, împrumutate din colecţiile a peste zece muzee din ţară şi din străinătate. Prin modul de expunere interactiv, expoziţia va fi de interes pentru toate generaţiile.

 

 

Comunicat publicat şi furnizat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=20202

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici