IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

IRUM, singurul producător român de tractoare agricole, lansează trei noi produse în cadrul târgului de la Jucu, care se desfăşoară anul acesta în perioada 18 – 21 aprilie 2024. Noile produse prezente în standul IRUM sunt: o grapă cu disc, un combinator şi un sistem cu vibraţii pentru plug agricol cu o nouă tehnologie dezvoltată prin propriul Centru de Cercetare şi Dezvoltare IFOR.

Cu o nouă contribuţie adusă tehnologiei, inginerii IRUM au reuşit finalizarea unei tehnologii absolut inovative, care va avea un impact major asupra optimizării şi îmbunătăţirii timpului de lucru, reducerea consumului de carburant, reducerea amprentei de carbon şi eliminarea efectului de stratificare a solului. Stratificarea are un efect negativ pe termen lung, conduce la blocarea fluxului natural de circulaţie a apei în sol, afectând inclusiv circulaţia şi transferul substanţelor nutritive.

Tehnologia se bazeză pe un sistem cu vibraţii care acţionează la nivelul trupiţei plugului, ce poate fi adaptat pentru orice model de plug. Vorbim mai exact de un kit ce se montează foarte uşor şi rapid, indiferent de numărul trupiţelor, a tipului de tractor utilizat sau a suprafeţei exploatate.

 

Comunicat furnizat si asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19355

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici