China, acuzată că a ascuns morţii de COVID-19. 21 de milioane de dezabonări la telefonie în 5 luni

China a raportat aproximativ 3.000 de decese legate de Covid-19, dar numarul înregistrărilor telefonice şi al urnelor funerare ne fac sa ne intrebam dacă nu a micşorat numărul victimelor, relatează RTL.FR.

Urmărește
123881 afișări
Imaginea articolului China, acuzată că a ascuns morţii de COVID-19. 21 de milioane de dezabonări la telefonie în 5 luni

China, acuzată că şi-a ascuns morţii de COVID-19. 21 de milioane de dezabonări la telefonie în 5 luni

Este un scandal care începe să facă mult zgomot. China a micşorat intenţionat numărul său de decese legate de Covid-19? Oficial câteva mii de oameni au murit în Wuhan. Dar, o primă îndoială  asupra acestor cifre apare cu ajutorul telefoanelor mobile, relatează rtl.fr.

Şi mai precis, din cauza milioanelor de telefoane mobile care în China nu mai răspund. 21 de milioane de dezabonări în 5 luni: China Mobile, cel mai mare operator de telefonie din lume, ar fi pierdut 8 milioane de abonamente. China Telecom, al doilea mare operator de telefonie a pierdut peste 5 milioane, iar China Unicom aproape 2 milioane. Este aceeaşi observaţie deranjantă pe partea liniilor fixe: 840.000 de linii au fost reziliate din decembrie.

Aceste cifre comunicate de mai multe site-uri de informaţii cu sediul în Asia sunt astronomice chiar şi pentru o ţară de 1,4 miliarde de locuitori, dar par de încredere. În primul rând pentru că provin de la Ministrul Industriei şi Tehnologiei care pe 19 martie a făcut aceasta declaratie. Ele au fost verificate şi de activişti anti-Beijing care au recuperat datele de la operatori.

În China, nu poţi face un pas fără telefon

Un telefon dezactivat sugerează desigur că proprietarul său a murit. Cu toate acestea există şi alte explicaţii plauzibile. În primul rând unele companii de telefonie s-au închis din cauza pandemiei. Mulţi lucrători imigranţi au părăsit China şi s-au întors în ţara lor de origine, iar cei care au  lucrat de acasa au putut să sacrifica o linie. Dar chiar şi asa îndoiala rămâne.

Şi atunci există un alt fapt, acela că în China nu faceţi un pas fără telefonul mobil, altfel înseamnă că încălcaţi legea.

În China telefonul mobil înseamnă accesul la securitatea socială, la contul bancar, la pensie şi, desigur la transportul in comun si la plata la cumpărături. Şi de la începutul pandemiei el este cel care permite oamenilor să circule. Cu un cod QR colorat: roşu pentru cei infectati, galben pentru suspecţi şi verde pentru cei sănătoşi. Acest lucru este ceea ce autorităţile chineze numesc „micromanagement local”, practic supraveghere generală despre care ei cred acum că le-a permis să înfrunte criza.

Numărul de cremaţiuni

Cu cozi de peste 200 de metri şi livrări de mii de urne funerare, fotografiile cu redeschiderea înmormântărilor aruncă îndoieli serioase cu privire la efectul negativ al epidemiei din China. În Wuhan, unde a început totul suntem cei mai surprinşi: există doar 3.186 de morţi în provincia Wuhan şi 3.304 în toată China.

Dar potrivit unei anchete de presă cel puţin 6.500 de urne funerare au fost livrate la Wuhan pentru ca familiile să poată veni şi să strângă cenuşa rudelor lor decedate. Cu siguranţă nu au murit toţi din cauza Covid-19. Dar pe reţelele de socializare se pun întrebări dacă nu cumva China şi-ar fi ascuns morţii. Într-adevăr ţara are oficial de trei ori mai puţine victime decât în Italia în timp ce este de 20 de ori mai populată.

Sursă foto: Profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici