Compania Roche dezvoltă trei kituri noi de testare pentru noua tulpină Omicron

  • TUB Molbiol, filială Roche, a dezvoltat trei kituri noi de testare pentru varianta Omicron a coronavirusului
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că noua variantă se răspândeşte mai repede decât celelalte forme.
  • Kiturile, realizate pentru cercetare, pot face diferenţa dintre Omicron şi alte variante ale coronavirusului.
Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Compania Roche dezvoltă trei kituri noi de testare pentru noua tulpină Omicron

Compania Roche dezvoltă trei kituri noi de testare pentru noua tulpină Omicron

TUB Molbiol, filiala recent achiziţionată a Roche (ROG.S), a dezvoltat trei noi kituri de testare pentru a ajuta cercetătorii să detecteze mutaţiile noii variante Omicron a coronavirusului, conform Reuters.

Guvernele din întreaga lume cercetează bazele de date pentru cazuri recente de infecţii cu COVID-19, verifică călătorii şi decodifică genomurile virale ale noii variante, încercând să măsoare cât de departe s-a răspândit.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasificat Omicron drept o „variantă de îngrijorare” a SARS-CoV-2, precizând că s-ar putea răspândi mai repede decât alte forme.

„Suntem în măsură să oferim un test care poate identifica în mod specific noua variantă B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2 pentru a ajuta la o mai bună înţelegere a răspândirii şi a comportamentului acesteia”, a declarat Thomas Schinecker, şeful Roche Diagnostics, într-un comunicat.
În timp ce OMS a spus că testele disponibile pe scară largă pot detecta persoanele infectate cu orice variantă, majoritatea testelor PCR nu pot face distincţia între Omicron şi Delta.

Noile kituri de testare Roche şi TIB Molbiol, realizate numai pentru cercetare, pot face diferenţa între mutaţiile unice ale Omicron în comparaţie cu alte variante SARS-CoV-2, au transmis reprezentanţii Roche.

Ele pot astfel ajuta cercetătorii să detecteze Omicron şi să studieze răspândirea acestuia faţă de alte variante.

Roche a precizat că acestea ar putea fi utilizate şi pentru a monitoriza impactul potenţial al terapiei, vaccinurilor şi intervenţiilor legate de sănătatea publică asupra răspândirii variantelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici