- Home
- Coronavirus
- (29.11.2020, 14:48)
- Maria Magla
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum scapi de oboseală, după ce ai avut Covid-19. Medic: Astenia fizică apare şi în cazul formelor uşoare şi variază de la un pacient la altul
- Multe persoane care au avut Covid-19 rămân cu o astenie fizică.
- Oboseala poate dura până la 10 săptămâni.
- Oboseala este printre cele mai comune probleme cu care rămân pacienţii.
Urmărește
6765 afișări
Oboseala este unul dintre cele mai comune simptome la persoanele infectate cu Sars-Cov-2 . Însă, se pare că nu doar pe perioada bolii. Mai mult de jumătate dintre aceste persoane rămân cu o oboseală persistentă timp de aproape zece săptămâni, spune un studiu realizat de Trinity College din Irlanda. Iar în România, pe lângă leziunile pulmonare, oboseala este printre cele mai comune probleme cu care rămân pacienţii.
”Am exact o lună şi o săptămână de când nu mai am simtpome de coronavirus, de când am ieşit negativ la testare. Chiar şi acum mă simt obosită. M-am trezit, am dormit bine şi m-am trezit aşa ca lovită de tren. (...) Mi se umflă pleoapele, ma simt aşa parcă m-ar durea, aş avea dureri articulare, nu musculare, deci dureri de articulaţii. Mi s-a spus să iau magneziu şi calciu pentru durerile astea articulare, care ar putea să persiste şi 3-4 luni de la infecţia cu coronavirus,” povesteşte Ramona.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FOCUS Tradiţii şi obiceiuri de Bobotează: Fetele pun busuioc sub pernă, bărbaţii scot crucea din apă
-
Ziarul Financiar: 2025 din perspectiva liderilor europeni
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
”Oboseala, adică astenia fizică apare şi în cazul formelor uşoare şi variază de la un pacient la altul. Am avut situaţii când pacienţii au rămas şi 2-3 luni cu această astenie fizică, care a scăzut progresiv,” explică Adrian Marinescu, medic infecţionist la la Insitutul ”Victor Babeş”din Bucurelşti.
De asemenea, medicul mai spune că organismul are nevoie de timp pentru a-şi reveni, iar odihna este foarte importantă.
”Să facem diferenţa între ceea ce înseamnă convalescenţă şi faptul că cineva a ieşit din perioada de izolare şi are o formă prelungită de infecţie pentru că asta e altă discuţie şi e clar că mai are încă urme de virus, adică cei care au RT-PCR pozitiv pt perioade mai lungi de timp. Trebuie să fie informat, să se încarce cu răbdare şi să realizeze că în măsura în care se corectează această astenie fizică şi viaţa lui va reveni la normal. De ce spun răbdare? Pentru că trebuie să-şi drămuiască activităţile fizice şi ,în general, programul, rutina zilnică, în raport cu posibilităţile organismului,” a precizat Adrian Marinescu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Știi cum procedezi la alegeri. Cauți Trump pe buletin. Cu liderii Democrativei, rămâne cum am stabilit: Le-o dai în vot
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas a aprobat lista de 34 de ostatici propusă de Israel pentru un posibil schimb. Progresul în negocieri este legat de obținerea unui acord
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
BREAKING! Cunoscutul bărbat de la noi A PARALIZAT! Trece prin momente cumplite: 5000 euro pe zi tratamentul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe