- Home
- Coronavirus
- (14.06.2021, 13:00)
- Magda Gheorghiţă
De ce este mai periculoasă versiunea Delta a coronavirusului? Răspunsul unui specialist din Marea Britanie
Ştim că, atunci când un virus trece de la animal la om, el se modifică, în lupta pentru supravieţuire. Cu cât mai mult rămâne în circulaţie, cu atât mai puternic devine. Şi vedem asta în numărul R de reproducere a virusului. Adică numărul celor care se infectaează după ce intră în contact cu un purtător al virsului. Dacă la varianta originală a viruslui, cea din Wuhan, numărul R era de 2.4-2.6, la varianta Delta, cea originară din India, numărul R poate ajunge la 8.
Urmărește
3456 afișări
De ce este mai periculoasă versiunea Delta a coronavirusului? Răspunsul unui specialist din Marea Britanie
Numărul R de reproducere a virsului
- Virusul din Wuhan - 2.4-2.6
- Virusul care a ajuns în Europa - 3
- Varianta Alpha - 4-5
- Varianta Delta - 5-8
„Varianta DELTA este o variantă mutantă a variantei chinezeşti care era la începutul pandemiei. Este considerată cu o transmitere mai rapidă decât varianta englezească, varianta ALPHA care a fost până acum în Marea Britanie. Iar prezentarea clinică, boala pe care o determină, este în mai mare măsură la fel. Însă vedem mai multe persoane, în special, din grupa celor tineri, pentru că ei sunt în prezent cei care sunt nevaccinaţi”, a spus dr. Tudor Toma, medic Marea Britanie.
„Vaccinul reuşeşte să reducă riscul bolii cu această variantă, nu este o variantă rezistentă la vaccin dar transmiterea este mai rapidă şi din cauza aceasta numprul de cazuri creşte în populaţiile care nu sunt vaccinate. Vaccinul în ambele doze realizează o protecţie pentru formele severe de boală, inclusiv cu această variantă. Sunt însă pacienţi, persoane care fac o formă de boală dacă sunt vaccinate cu o singură doză sau cei care nu sunt vaccinaţi ajung să facă o formă mai severă de boală”, a continuat acesta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Din experienţa noastră cu pacienţii în spital nu am văzut diferenţe majore dintre cei care au avut varianta ALPHA sau varianta DELTA. Clinic nu se poate face o diferenţă între o variantă sau cealaltă. În general pacienţii vin cu probleme de respiraţii, au nevoie în continuare de oxigen, dacă sunt într-o formă severă”.
Întrebat dacă este posibil să vină un nou val, medicul a răspuns că „amânarea restricţiilor în Marea Britanie se face tocmai pentru a oferi o perioadă de timp suplimentară ca mai multe persoane să aibă a doua doză de vaccin. Se estimează că o amânare de 4 săptămâni ar duce la o vaccinare suplimentare cu a doua doză a peste 9 milioane de persoane. În acest mod s-ar reduce şi mai mult posibilitatea ca noua variantă să determine internării în spital”.
În prezent, în Marea Britanie, „tinerii sunt cei care vin acum cu teste pozitive. Din 12.000 de persoane care au fost depistate pozitiv cu varianta DELTA, au fost 230-240 internaţi în spital, iar dintre aceştia, doar 3 erau cei care aveau două doze de vaccin administrate. Tinerii sunt dezavantajaţi în momentul de faţă prin faptul că au fost ultimii care au fost la vaccin dar riscul pentru ei, pentru tineri de a face o formă de boală severă este scăzut”.
„Cei care au boli cornice sau cei care sunt în vârstă trebuie vaccinaţi. Din acest grup sunt naumite persoane la care sistemul de imunitate nu generează o reacţie la vaccin suficient de puternică pentru a proteja. Şi din păcate din acest grup vor mai fi persoane care vor face forme de boală care să necesite internare. Pentru acest grup se vorbeşte în special despre posibilitatea unui rapel în următoarele luni”, a declarat dr. Tudor Toma.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump