Dominic Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei

Există posibilitatea carantinării Timişoarei, spune primarul Dominic Fritz, în contextul în care judeţul Timiş nu mai are niciun loc liber în ATI: „Nu faceţi chefuri”.

337 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: Există posibilitatea carantinării Timişoarei

Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că de joi se va deschide din nou o secţie suport Covid într-un spital, deoarece situaţia este „extrem gravă, cred că e cea mai gravă de când a început pandemia”.

Potrivit primarului, spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI în tot judeţul, iar medicii îi spun că pacienţii sunt din ce în ce mai tineri, cu forme ale bolii din ce în ce mai grave.

CITEŞTE ŞI Coronavirus în România. Situaţia pe judeţe, 3 martie. 11 judeţe au peste o sută de cazuri noi. Judeţele cu cele mai multe cazuri

„Tulpina britanică se presupune că este în plină răspândire şi la noi, în vestul ţării, mă îngrijorează destul de tare. Există posibilitatea carantinării Timişoarei aşa cum arată situaţia acum, tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale”, a afirmat Dominic Fritz.

În opinia acestuia, aşa cum este făcută acum carantinarea „nu ar avea efectele dorite”: „Carantinarea Timişoarei nu cred că este o soluţie fezabilă decât dacă am carantina tot judeţul Timiş şi ar urma controale destul de dure”.

Fritz a făcut apel la timişoreni să înţeleagă faptul că situaţia e gravă: „Ştiu că e vreme bună afară şi avem sentimentul că merităm libertate, înţeleg şi operatorii economici că au ajuns la capătul puterilor, dar dacă nu avem grijă, ajungem la un val care ne va forţa să optim economia”.

Primarul a cerut restaurantelor, teraselor, sălilor de fitness şi magazinelor să respecte regulile.

„Doar dacă de azi toţi respectă cu stricteţe regulile o să reuşim să ţinem situaţia sub control. Trebuie să avem răbdare, să limităm orice ieşire, nu faceţi chefuri”, a transmis primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici