Explicaţiile OMS, după cercetările din China: ”Originea coronavirusului este animală, dar nu ştim care. Liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere”

  • Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat.
  • Expert OMS: „Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidaţi pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii”
  • Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii.
Urmărește
4457 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile OMS, după cercetările din China: ”Originea coronavirusului este animală, dar nu ştim care. Liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere”

Foto: Profimedia

„Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus Peter Ben Embarek, specialist al OMS în domeniul siguranţei alimentelor şi al bolilor animalelor şi preşedinte al echipei de anchetă. într-o conferinţă de presă, conform Agenţiei ANSA.

De aceeaşi părere este şi profesorul Lian Wannian,  expert al Comisiei de Sănătate din China, care a sprijinit misiunea OMS.

”Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii şi pangolinii sunt cei mai probabili candidaţi pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

Nu există dovezi substanţiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârşitul anului 2019. Şi nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a afirmat profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii şi „nu va fi legată de nicio locaţie", a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca şi acţiunea OMS”.

Potrivit declaraţiilor, echipa de experţi a găsit dovezi ale unei circulaţii mai largi în afara pieţei Huanan din decembrie 2019.

Această recentă investigaţie din Wuhan a descoperit informaţii noi, dar nu a schimbat dramatic imaginea focarului Covid-19”, a spus Peter Ben Embarek, specialist al OMS în domeniul siguranţei alimentelor şi al bolilor animalelor şi preşedinte al echipei de anchetă.
 
Cel mai probabil, virusul a fost transmis la oameni dintr-o specie intermediară. Ipoteza creării în laborator este „extrem de puţin probabilă” şi nu va necesita studii suplimentare ca parte a muncii lor în studierea originilor virusului,” a spus oficialul OMS.
 
Echipa OMS a ajuns la Wuhan pe 14 ianuarie şi, după două săptămâni de carantină, a vizitat locuri cheie precum piaţa fructelor de mare Huanan, locul primului focar de Covid, precum şi Institutul de virologie Wuhan, care a fost implicat în cercetarea coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici