- Home
- Coronavirus
- (24.04.2020, 12:23)
- Alexandru Irimia
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii UE, despre elaborarea unui plan de salvare a economiei. În ce constă investiţia de 2 trilioane de euro
Liderii Uniunii Europene au discutat despre modul de salvare a economiei după criza provocată de pandemia cu noul coronavirus şi au ajuns la constatarea că această problemă nu s-a mai întâmplat din timpul Marii Crize din anul 1930.
Urmărește
747 afișări
Liderii UE, despre elaborarea unui plan de salvare a economiei. Vor investi 2 trilioane de euro
Liderii au discutat despre această problemă în timpul unui summit care a avut loc prin intermediul unei video-conferinţe, unde cei 27 de lideri au început crearea unui plan de salvare a economiei din Europa alături de şeful executiv UE, Urusla von der Leyen. În Europa, au fost confirmaţi peste 108.000 de decese cauzate de infecţia cu noul coronavirus, scriu jurnaliştii de la The Guardian.
Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat că situaţia de urgenţă pentru sănătate a devenit o situaţie de urgenţă economică, socială şi politică. Italia a propus un plan de 1,5 miliarde de euro pentru subvenţii pentru ţările cele mai afectate, finanţate prin obligaţiuni „perpetue” (care nu scad la scadenţă).
Preşedintele francez Emmanuel Macron a comentat despre gravitatea acestei probleme, spunând: „Europa nu are viitor dacă nu putem găsi un răspuns la acest şoc excepţional.” El a spus că din cauza amploarei crizei doreşte transferuri financiare către statele cele mai afectate şi nu doar împrumuturi.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a comentat despre gravitatea acestei probleme, spunând: „Europa nu are viitor dacă nu putem găsi un răspuns la acest şoc excepţional.” El a spus că din cauza amploarei crizei doreşte transferuri financiare către statele cele mai afectate şi nu doar împrumuturi.
În schimb, Germania, Suedia, Ţările de Jos şi alte ţări din nord se tem de transferurile financiare, preferând împrumuturile. Diferenţa dintre subvenţii şi împrumuturi a înlocuit scindarea anterioară a UE între ţările care doreau datorii UE emise în comun şi cele care s-au opus.
Von der Leyen a spus că „argumentele au fost schimbate în această seară, dar într-o manieră foarte constructivă”. Ea a menţionat: „Cu siguranţă, va exista un echilibru solid între subvenţii şi împrumuturi, iar aceasta este o problemă de negociere în cadrul grupului de state membre.”, a spus şeful executiv UE.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat că un fond de recuperare este în interesul Germaniei şi că va trebui să contribuie mai mult la bugetul UE. „În spiritul solidarităţii, ar trebui să fim pregătiţi să facem cu totul altfel, adică contribuţii semnificativ mai mari la bugetul european pe o perioadă determinată”, a declarat Merkel pentru Bundestag înainte de summit.
Planul de salvare economică va consta într-o propunere de 2 trilioane de euro, care să includă un potenţial fond de recuperare de 323 miliarde de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: BeyGOOD. Beyonce şi fondatorul Twitter donează 6 milioane de dolari pentru protejarea sănătăţii mintale
Citește și: Cea mai tânără victimă a coronavirusului în România. Un bărbat de 26 de ani, din Mureş, a murit din cauza Covid-19
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe