Medicul Adrian Marinescu: ”Cazul Arşinel este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară”

  • Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş a folosit exemplul Alexandru Arşinel pentru a arăta cât de importantă este vaccinarea.
  • Cei care se vaccinează, fac forme uşoare COVID-19, este concluzia medicului.
3974 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Marinescu: ”Cazul Arşinel este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară”

Sursa foto: Mediafaxfoto

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, a declarat că actorul Alexandru Arşinel este dovada că vaccinarea este benefică.

„Cazul Arşinel este dovada că dacă ne vaccinăm, facem o formă uşoară. Probabilitatea este mai mică să mă infectez dacă m-am vaccinat, dar dacă o fac, e o formă uşoară. Nu a avut nevoie de oxigen (N.R. actorul Alexandru Arşinel)”, a declarat medicul Adrian Marinescu

Potrivit medicului Marinescu, vaccinurile au o eficacitate foarte bună.

„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% şi 60% în ultimul an înainte de pandemie”, a precizat Marinescu.

Directorul medical al Institutului Matei Balş mai crede că oamenii pot fi convinşi să se vaccineze prin puterea exemplului şi prin oferirea de informaţii adevărate.

„Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are şi efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puţine. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer şi Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început şi mulţi voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.

Alexandru Arşinel şi soţia au ajuns la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti în urmă cu câteva zile, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Arşinel se vaccinase în urmă cu 2 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici