O „variantă italiană” a coronavirusului, descoperită la Brescia. Tulpina SARS-CoV-2 e similară celei din Marea Britanie

  • A fost găsită o variantă a coronavirusului care circulă în Italia de la începutul lunii august.
  • Tulpina SARS-CoV-2 e foarte asemănătoare cu variantă engleză.
Urmărește
2156 afișări
Imaginea articolului O „variantă italiană” a coronavirusului, descoperită la Brescia. Tulpina SARS-CoV-2 e similară celei din Marea Britanie

„Varianta italiană” descoperită la Brescia „precede varianta apărută abia la sfârşitul lunii septembrie în Regatul Unit şi apoi s-a răspândit în Europa, inclusiv în Italia”, spune Arnaldo Caruso, preşedintele Societăţii italiene de Virologie, citat de La Repubblica.

Varianta identificată în Italia prezintă mutaţiile 501 şi 493, ceea ce face ca proteina Spike să fie puţin diferită de cea a virusului pandemic cunoscut până acum.

„Varianta italiană” a ajuns să fie descrisă din întâmplare, spune Caruso, după o persistenţă virală anormală la un pacient care a avut Covid-19 în aprilie. Chiar şi după recuperare, testele efectuate începând din august au dat continuu rezultate pozitive.

„Am decis să secvenţiem virusul pentru a înţelege motivul acestei persistenţe şi, spre surprinderea noastră, ne-am dat seama că am identificat o nouă variantă, similară dar nu identică cu varianta engleză care începea să circule şi în Italia”, a declarat medicul.

„Nu ştim dacă varianta engleză a apărut exact la sfârşitul lunii septembrie, precum şi a noastră la începutul lunii august. O analiză ne spune că această nouă variantă italiană ar fi putut fi generată la începutul lunii iulie. Ceea ce putem spune din studiile colegului meu Ciccozzi este că a noastră este cu siguranţă prima dovadă a mutaţiilor proteinei Spike la nivelul poziţiei 501 în Italia şi poate, cel puţin până în prezent, în Europa”, a precizat Caruso.

Întrebat dacă vaccinul anti-Covid poate funcţiona pe „varianta italiană”, medicul a spus că teoretic da, deoarece generează un răspuns complex în mai multe zone.

„Încărcătura virală ridicată prezentă în testele din august şi noiembrie efectuate asupra pacientului care nu se negativa ne-a permis să izolăm mutaţiile virale din Brescia”, susţine Caruso.

Între timp, Marea Britanie se luptă să limiteze răspândirea unei tulpini mutante a virusului, cu până la 70% mai transmisibilă. Varianta a fost depistată în mai multe ţări europene precum Olanda, Franţa, Germania sau Spania, cât şi pe alte continente în CanadaTokyo şi nu numai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici