- Home
- Coronavirus
- (19.04.2021, 09:46)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lansează un studiu pentru a cerceta reinfectarea cu SARS-CoV-2
- Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat lansarea unui studiu pentru a înţelege ce se întâmplă atunci când persoanele care au avut coronavirus se infectează pentru a doua oară.
- Procesul va avea loc în două etape, cu participanţi diferiţi în fiecare fază.
- Prima etapă a studiului este programată să înceapă luna aceasta, iar a doua va începe în vară.
Urmărește
1461 afișări
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie lansează un studiu pentru a afla de ce se reinfectează persoanele care au avut Covid-19
Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat, luni, lansarea unui studiu pentru a înţelege mai bine ce se întâmplă atunci când persoanele care au avut coronavirus se infectează pentru a doua oară, relatează CNBC.
Cercetătorii vor examina ce fel de răspuns imun ar putea împiedica reinfectarea oamenilor cu Covid-19 şi vor investiga cum reacţionează sistemul imunitar la virus a doua oară.
În prezent, se ştie puţin despre ce se întâmplă cu persoanele care au avut deja virusul atunci când se infectează pentru a doua oară.
Procesul va avea loc în două etape, cu participanţi diferiţi în fiecare fază. Prima etapă este programată să înceapă luna aceasta, iar a doua va începe în vară.
În cercetarea medicală, studiile de provocare umană sunt cercetări controlate care implică expunerea deliberată a participanţilor la un agent patogen sau o bacterie pentru a studia efectele.
„Aceste studii provocate ne spun lucruri pe care alte studii nu le pot face, deoarece, spre deosebire de infectarea naturală, acestea sunt strict controlate,” a declarat Helen McShane, investigator şef al studiului şi profesor de vaccinologie la Departamentul de Pediatrie, Universitatea Oxford.
„Când vom reinfecta aceşti participanţi, vom şti exact cum a reacţionat sistemul lor imunitar la prima infecţie COVID şi când apare exact a doua infectare,” a mai spus McShane.
Cerecetătorii speră că studiul va contribui la îmbunătăţirea înţelegerii de bază despre virus şi va ajuta la conceperea testelor care pot prezice în mod fiabil dacă oamenii sunt protejaţi.
Ce se întâmplă în fiecare fază
Pentru prima fază, până la 64 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care au fost infectaţi anterior în mod natural vor fi expuşi din nou la virus în condiţii controlate.
Cercetătorii vor supraveghea îngrijirea participanţilor, deoarece aceştia vor fi supuşi scanărilor CT ale plămânilor şi scanărilor RMN ale inimii, în timp vor sta izolaţi pentru cel puţin 17 zile.
Toţi cei care participă trebuie să fie recuperaţi complet după prima infecţie cu Covid pentru a minimiza riscul.
A doua fază a procesului va explora două domenii diferite.
”În primul rand, vom defini foarte atent răspunsul imun de bază la voluntari, înainte de a-i infecta cu doza de virus aleasă din primul studiu şi vom măsura cât de mult virus putem detecta după infectare. Vom putea apoi să înţelegem ce fel de răspunsuri imune protejează împotriva reinfectării,” a explicat McShane.
”În al doilea rand, vom măsura răspunsul imun la mai multe intervale de timp după infectare, astfel încât să putem înţelege ce răspuns imun este generat de virus,” a adaugat ea.
Durata completă a studiului va fi de 12 luni, incluzând minimum opt întâlniri ulterioare după externare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe