- Home
- Coronavirus
- BUCUREŞTI, (05.05.2021, 18:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Strămoşul” virusului SARS-CoV-2. Concluziile unui studiu din Philadelphia: primul caz de COVID-19 nu a fost în Wuhan
- Un studiu a făcut posibilă identificarea „mamei” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2, responsabil de pandemia COVID-19.
- Primul caz nu a fost în Wuhan, iar prima variantă a lui SARS-CoV-2 circula deja în octombrie 2019.
Urmărește
3439 afișări
„Strămoşul” virusului SARS-CoV-2. Concluziile unui studiu din Philadelphia: primul caz de COVID-19 nu a fost în Wuhan
Mai mulţi cercetători ai Universităţii Temple din Philadelphia, conduşi de Sudhir Kumar, au descoperit „strămoşul” virusului SARS-CoV-2, scrie „La Stampa”.
Studiul a fost publicat în revista „Molecular Biology and Evolution”.
„Mama” atâtor dezastre pentru cercetători are un nume clar: proCoV2 şi prima sa variantă circula deja în lume în octombrie 2019. Evoluţiile şi mutaţiile succesive ale virusului apărut în China au dus apoi la o serie de sub-tulpini care au devenit dominante, în timp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii conduşi de Sudhir Kumar au pornit pe urmele genetice ale coronavirusului şi, în baza hărţilor genetice, au descoperit că „mulţi membri ai familiei a ceea ce avea să devină virusul SARS-CoV-2” erau deja prezenţi în întreaga lume înainte de primele cazuri identificate în Wuhan, în decembrie 2019.
„Strămoşul” virusului ar fi apărut la sfârşitul lunii octombrie 2019 şi ar explica răspândirea rapidă în multe ţări înainte ca îmbolnăvirile din Wuhan să iasă la iveală.
Cercetarea, bazată pe epidemiologia genetică, a permis stabilirea faptului că „mama” virusului SARS-CoV-2 a apărut în China, unde a dat naştere unei familii de coronavirusuri care s-a răspândit în toată lumea, în prima fază a pandemiei. Unul dintre aceşti numeroşi „nepoţi” este tulpina care a declanşat apoi primul focar din Wuhan.
Potrivit cercetătorilor, virusul a provocat deja infecţii în China cu 6-8 săptămâni înainte de cazurile din decembrie 2019.
Conform geneticianului Giuseppe Novelli de la Universitatea Tor Vergata din Roma, se poate aprecia că virusul are o rată de mutaţie de 2 mutaţii pe lună şi că a apărut cu cel puţin 6-8 săptămâni înainte de genomul izolat din China, cunoscut sub numele de „Wuhan-1”.
Cercetarea, potrivit lui Novelli, ar putea ajuta în lupta împotriva COVID, deblocând terapii „care funcţionează asupra întregii familii de viruşi, în loc de unul singur”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Vaccinare anti-COVID România, 5 mai. Aproape 100.000 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore. Reacţii adverse raportate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36