Persoanele vaccinate, îndemnate să poarte în continuare măşti de protecţie. Explicaţia lui Valeriu Gheorghiţă

  • Valeriu Gheorghiţă explică de ce persoanele vaccinate este bine să poarte masca de protecţie în continuare.
  • Datele de eficienţă din Marea Britanie arată că după schema de vaccinare completă cu vaccinul Pfizer eficienţa în prevenţia COVID simptomatic este de 88%, iar în riscul de spitalizare este de 96%.
Urmărește
3401 afișări
Imaginea articolului Persoanele vaccinate, îndemnate să poarte în continuare măşti de protecţie. Explicaţia lui Valeriu Gheorghiţă

Persoanele vaccinate îndemnate să poarte în continuare măşti de protecţie. Explicaţia lui Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, explică de ce persoanele vaccinate este bine să poarte masca de protecţie în continuare. 

Acesta susţine că masca de protecţie rămâne o barieră fizică foarte importantă în limitarea răspândirii infecţiei, indiferent de varianta virală.

Datele de eficienţă din Marea Britanie arată că după schema de vaccinare completă cu vaccinul Pfizer eficienţa în prevenţia COVID simptomatic este de 88%, iar în riscul de spitalizare este de 96%. În ceea ce priveşte vaccinul AstraZeneca, eficienţa faţă de boala simptomatică este de circa 60%, iar pentru prevenirea spitalizării de circa 92%.

Valeriu Gheorghiţă afirmă că o singură doză de vaccin nu ne protejează şi este nevoie să respectăm schema de vaccinare tocmai pentru a avea beneficii, pentru că infecţia cu varianta Delta creşte gradul de spitalizare de 2 - 3 ori.

Există un procent de cazuri insuficient de bine acoperite şi atunci evident că nu avem de unde să ştim cine este protejat şi cine nu este protejat suficient de bine. Tocmai pentru a preveni o creştere a numărului de cazuri recomandarea este să purtăm masca de protecţie, mai ales atunci când participăm la diferite evenimente unde este un număr mare de persoane şi în spaţii închise. Mesajul este de a continua vaccinarea pentru că ne protejăm de forme severe indiferent de varianta virală de care vorbim”, a declarat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

De asemenea, tulpina Delta poate să producă reinfecţii: „practic, avem un risc de 20 - 50% să ne reinfectăm cu varianta Delta dacă am trecut prin boală”.

Medicul recomandă grijă la respectarea măsurilor, purtarea măştii de protecţie, igiena mâinilor când dăm jos masca, respectarea distanţării, aerisirea încăperilor şi evitarea zonelor supraaglomerate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici