Spitalul cu cel mai mare procent de angajaţi vaccinaţi începe administrarea dozei 3

  • Spitalul cu cel mai mare procent de angajaţi vaccinaţi începe administrarea celei de-a treia doze.
  • Virgil Musta, printre primii medici care s-a vaccinat cu doza booster: „Pentru a creşte protecţia, am ales să îmi fac a treia doză”.
779 afișări
Imaginea articolului Spitalul cu cel mai mare procent de angajaţi vaccinaţi începe administrarea dozei 3

Spitalul cu cel mai mare procent de angajaţi vaccinaţi începe administrarea dozei 3

Luni a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara.

Începând de luni, timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar şi infirmierele şi toţi cei care lucrează în zona administrativă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer. Lor li se vor alătura, de marţi, angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

În fiecare zi, timp de 3 ore, asistenţii medicali din secţiile de Terapie Intensivă şi Pneumologie îşi vor imuniza colegii.

Luni, în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale.

„L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât şi după vaccin, protecţia scade foarte mult. Şi, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare şi numărul de cazuri uriaş, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a creşte această protecţie, am ales să îmi fac a treia doză”, spune dr. Virgil Musta, şef Secţie Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

„M-am vaccinat cu a treia doză. Consider că este foarte important să facem cu toţi asta. Noi observăm zi de zi, fiind expuşi virusului, prin profilul specialităţii noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am şi testat, am şi venit în contact cu pacienţi şi cu colegi şi eu, cel puţin, nu m-am infectat”, spune Daniel Gipă, medic rezident ATI, Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş Timişoara s-au vaccinat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medici,
vaccinare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici