- Home
- Coronavirus
- (12.03.2021, 16:23)
- Petronela Axinte
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Totul despre anticorpi, cu medicul Voichiţa Lăzureanu: valorile indicate de teste şi gradul de protecţie oferit
- Nu există un standard internaţional de raportare al titrului de anticorpi COVID-19
- În România, indicii de referinţă variază de la un laborator la altul, între 0,8 şi 50
- Medicul Voichiţa Lăzureanu: Anticorpii post-vaccinare sunt mai protectivi decât cei post-boală
Urmărește
10827 afișări
Mulţi oameni s-au vaccinat, dar încă nu ştiu cât sunt de protejaţi. Nici testul de anticorpi nu clarifică mereu lucrurile, pentru că indică de la valori uriaşe, de zeci de mii de unităţi, până la rezultate cu două-trei cifre.
La întrebarea „De ce sunt diferenţe atât de mari?”, medicul Voichiţa Lăzureanu spune că totul depinde de aparatul de măsură.
„Acolo unde vedeţi valori foarte mari, de zeci de mii de unităţi, probabil, unitate de referinţă este 5, sau 50, între aceste valori, şi atunci trebuie împărţită cantitatea de anticorpi la acea unitate de referinţă”, spune Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Voichiţa Lăzureanu mai spune că cel mai important este să dezvoltăm anticorpi pentru că, oricât de puţini ar fi, tot ne feresc de infecţie sau de o formă gravă a bolii COVID-19.
„Sigur că 4.000 e mai bine decât 400. Dar asta nu înseamnă că eficienţa vaccinului nu este la fel de bună, în ambele cazuri. Contează şi cantitatea şi calitatea. Noi ştim doar că exită aceşti anticorpi anti-Spike, anti-vârf, care este cantitatea, dar calitatea acestora nu o ştim”, explică medicul.
Petronela Axinte, corespondent Aleph News, a făcut testul la 18 zile de când a primit prima doză de vaccin. „Vreau să văd câţi anticorpi am dezvoltat şi câţi vor avea după rapel, aşa că am venit să îmi fac testul.”
Iată şi primul rezultat: „Titrul de anticopri este 75,7, cam de două ori mai mare decât cel pe care l-a avut medicul Voichiţa Lăzureanu după ce a trecut prin boală. Dar vreau să văd cum arată testul şi după rapel. Au trecut de atunci 11 zile, astfel că rezultatul va fi relevant.”
Ulterior, a sosit şi momentul adevărului: „După rapel am dezvoltat un titru de anticorpi de peste 400.”
Medicul Voichiţa Lăzureanu spune că „este foarte bine. Aceasta este limita de detecţie a aparatului nostru. În mod normal sunteţi protejată de a face o formă severă de boală.”
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe