- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.07.2010, 19:29)
- ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
37 instituţii de spectacole, care au peste 4.000 posturi ocupate, nu intră sub incidenţa OUG 63
Un număr de 37 de instituţii de spectacole, din Bucureşti şi din ţară, care au un total de peste 4.000 de posturi ocupate, nu cad sub incidenţa OUG nr. 63/2010, ce prevede reducerea numărului de angajaţi din administraţia locală, informează Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).
Urmărește
188 afișări
37 instituţii de spectacole, care au peste 4.000 posturi ocupate, nu intră sub incidenţa OUG 63
Astfel, din Bucureşti nu intră sub incidenţa OUG 63/ 2010 zece instituţii:
-
Teatrul "Nottara" (122 de posturi ocupate),
-
Teatrul Ţăndărică (84 de posturi ocupate),
-
Teatrul Excelsior (35),
-
Teatrul Masca (44),
-
Teatrul Odeon (149),
-
Teatrul "Ion Creangă" (116),
-
Teatrul Mic (110),
-
Teatrul Evreiesc de Stat (87),
-
Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" (131) şi
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
-
-
Circul Globus (174).
Celelalte instituţii de spectacole din ţară care nu intră sub incidenţa acestei ordonanţe sunt:
-
Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad,
-
Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacău,
-
Teatrul de Stat Oradea (Secţia română şi maghiară),
-
Filarmonica de Stat din Oradea,
-
Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia" din Oradea,
-
Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov,
-
Teatrul pentru Copii "Arlechino" din Braşov,
-
Opera din Braşov,
-
Filarmonica din Braşov,
-
Teatrul de Stat "Mihai Eminescu" din Botoşani,
-
Teatrul de Vest din Reşiţa,
-
Teatrul de Păpuşi "Puck" din Cluj-Napoca,
-
Filarmonica "Transilvania" din Cluj-Napoca,
-
Teatrul "Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe,
-
Filarmonica "Oltenia" din Craiova,
-
Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi,
-
Filarmonica "Moldova" din Iaşi,
-
Filarmonica "Dinu Lipatti" din Satu Mare,
-
Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu,
-
Filarmonica de Stat din Sibiu,
-
Filarmonica de Stat din Târgu Mureş,
-
Filarmonica "Banatul" din Timişoara,
-
Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timişoara,
-
Teatrul German de Stat din Timişoara,
-
Teatrul "Victor Ion Popa" din Bârlad,
-
Teatrul de Stat din Constanţa şi
-
Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa.
Totalul posturilor ocupate din cele 37 de instituţii de spectacole, la data de 30 iunie 2010, era de 4.086,5.
Kelemen: 37 de instituţii de spectacole,inclusiv Opera din Constanţa, nu cad sub incidenţa OUG63/2010
Ministrul Culturii Kelemen Hunor a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că aceste 37 de instituţii de spectacole din ţară care nu au fost înfiinţate de autorităţile locale, ci de Guvern, nu cad sub incidenţa OUG nr. 63/2010, ce prevede reducerea numărului de angajaţi din administraţia locală.
Kelemen Hunor a spus că, în urma unei discuţii cu miniştrii, s-a hotărât să se apeleze la articolul III din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.63/2010 şi să fie scoase de sub incidenţa actului normativ instituţiile de spectacole din subordinea autorităţilor locale, care însă nu au fost înfiinţate de acestea, ci de Guvern.
OUG nr. 63/2010 modifică Legea finanţelor publice care prevede, printre altele, reducerea numărului de angajaţi din administraţia locală.
Ministrul de Interne Vasile Blaga va informa autorităţile locale care au astfel de instituţii de spectacole în subordine privind această decizie, a precizat Kelemen.
Acestor instituţii, care au fost înfiinţate prin hotărâre a Consiliului de miniştri sau decret regal, li se vor aplica reduceri de personal, fără a fi sub incidenţa OUG nr. 63/2010, "în limită rezonabilă" şi ţinând cont de profilul fiecăreia, a mai spus ministrul Culturii.
Kelemen a mai declarat că se urmăreşte astfel stoparea unor "abuzuri care s-au amplificat la nivelul autorităţilor locale", ce alegeau să facă reducerea de personal prin reducerea numărului de angajaţi din instituţii culturale cu 50% - 60%.
Alianţa Naţională a Uniunilor de Creatori din România (ANUC) a solicitat, miercuri, autorităţilor, printr-o scrisoare deschisă, să reanalizeze oportunitatea luării măsurilor prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.63/2010 în sectorul instituţiilor bugetare de cultură şi artă, întrucât unele instituţii publice de cultură aflate în subordinea autorităţilor publice locale şi judeţene sunt ameninţate astfel cu desfiinţarea.
"Ne permitem, cu tot respectul cuvenit dumneavoastră şi autorităţilor pe care le reprezentaţi, să vă atragem atenţia că un astfel de demers, extrapolant şi sfidător la adresa naturii specifice şi speciale a activităţii instituţiilor de cultură şi a artiştilor în mod particular, poate conduce la un dezastru naţional mai profund decât acumularea de deficite sau datorii publice, cu consecinţe pe termen lung", a transmis ANUC preşedintelui României, preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, premierului şi miniştrilor Culturii, Finanţelor, Muncii, de Interne şi, respectiv, Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Mircea Diaconu, despre ordonanţa care impune disponibilizări în teatre: Este omor prin imprudenţă
La rândul lor, Mircea Diaconu, director al Teatrului Nottara din Capitală, şi alţi directori de teatru din Bucureşti, printre care directorul Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", Alexandru Arşinel, directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, şi directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, dar şi din provincie au participat, vineri, la o conferinţă de presă în timpul căreia şi-au manifestat îngrijorarea faţă de disponibilizările pe care ar trebui să le facă în instituţiile pe care le conduc, în urma aplicării Ordonanţei de Urgenţă nr. 63/2010.
Mircea Diaconu a calificat actul normativ drept "omor prin imprudenţă".
Totodată, PNL a cerut Curţii Constituţionale (CC) să "oprească" OUG 63/2010, calificând-o drept "ticăloşie legislativă care împiedică autorităţile locale să-şi facă datoria faţă de cetăţeni", şi a salutat decizia Avocatului Poporului de a contesta prevederile ordonanţei la CC.
Guvernul a decis, la începutul lunii iulie, disponibilizarea a aproximativ 55.000 - 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 de oameni, vor fi concediaţi din administraţia locală. Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost.
Ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a spus că, în urma calculelor făcute, la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale, numărul de posturi peste normative este de 53.432. Potrivit acestuia, economia de cheltuieli de personal cu respectarea normativului este de 1,5 miliarde lei, reprezentând o reducere de personal de 26,2% şi o diminuare de cheltuieli de 29,1% din total.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe