- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.05.2015, 09:17)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ActiveWatch: Curtea Constituţională şi DNA, printre premianţii libertăţii de exprimare. România TV, printre repetenţi
Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, ziariştii Mirela Neag şi Cătălin Tolontan şi Comisia de Etică a TVR s-au numărat printre "premianţii libertăţii de exprimare", iar România TV a fost printre "repetenţii libertăţii de exprimare", la Cheful Presei, organizat de ActiveWatch.
Urmărește
328 afișări
ActiveWatch: Curtea Constituţională şi DNA, printre premianţii libertăţii de exprimare. România TV, printre repetenţi (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
ActiveWatch a organizat, marţi seară, în Clubul Silver Church din Bucureşti, Cheful Presei, a cărui temă a fost "DNA curăţă presa".
În cadrul evenimentului, organizat în contextul Zilei mondiale a libertăţii presei (3 mai), au fost acordate şi premiile FreeEx. Acestea au fost înmânate de Mircea Toma, preşedintele organizaţiei ActiveWatch, premianţilor şi repetenţilor libertăţii de exprimare.
Astfel, titlul "Echidistantul anonim" a fost acordat "tuturor jurnaliştilor care au rezistat tentaţiei de a se alătura uneia din cele două tabere politico-mediatice, dar au încasat stoic flegmele propagandiştilor plătiţi din banii mogulilor".
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 09:27
• 22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
astăzi, 11:30
• Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
astăzi, 11:12
• Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
-
astăzi, 10:07
-
ieri, 21:29
-
astăzi, 08:39
-
astăzi, 08:05
• Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
-
astăzi, 09:09
• Oficial palestinian pentru BBC: Discuţiile privind încetarea focului în Gaza, 90% finalizate
-
astăzi, 01:33
• Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
astăzi, 09:35
• Ambasada SUA, de Ziua Revoluţiei Române: S-a deschis calea către libertate şi un viitor mai bun
-
ieri, 14:16
-
ieri, 19:26
-
astăzi, 08:18
• Restricţii de trafic în Capitală pentru evenimentele dedicate comemorării Revoluţiei
-
ieri, 17:56
• Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
Ziaristul Alexandru Rusu a primit premiul "Apără-mă Doamne de SRR că de CNA mă apăr singur", pentru că "s-a bătut să demonstreze că România este un stat democratic, cu condiţia să nu te laşi încălecat de mafioţi şi securişti".
Studentului Dragoş Alecsandru i-a fost acordat titlul "Snowden pentru arhitectură", pentru "curaj şi pentru ajutorul pe care-l oferă Universităţii 'Ion Mincu' să-şi recupereze respectul faţă de studenţi".
Totodată, titlul "Boxeri anticorupţie" a fost acordat ziariştilor Mirela Neag şi Cătălin Tolontan, pentru că "au demonstrat că poţi lovi în corupţi de să-ţi geamă mogulul şi pentru că au dovedit că se poate să stai drept fără a sta drepţi".
Pe de altă parte, Curţii Constituţionale a României (CCR) i-a fost acordat titlul "De veghe în lanul cu ocară", pentru "curajul de a fi înfruntat două instituţii care s-au lăsat ademenite de viciul abuzului faţă de statul de drept: BOR şi SRI". Astfel, "CCR a reinstituit dreptul la liberă opţiune pentru cursul de religie în şcoli şi a tăiat elanul de 'Big Brother' al SRI".
Şi profesorul Emil Moise a fost distins la ediţia din acest an a premiilor FreeEx. Acesta a primit titlul "De veghe în lanul cu ocară", pentru "stăruinţa de care a dat dovadă luptând pentru libertatea de conştiinţă a copiilor şi pentru curajul de a crede în instituţiile democraţiei".
Titlul "De veghe în lanul cu ocară" a mai fost acordat Asociaţiei Pentru Tehnologia Informaţiei, Asociaţiei Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki, dar şi PNL, "pentru curajul şi competenţa cu care au tăiat elanul de 'Big Brother' al SRI".
Totodată, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-a fost acordat titlul "Şi-acu, ce-o să se aleagă de noi?", pentru că "a expus mecanismele corupte de finanţare a presei şi pentru că a curăţat o parte din mizeria mass-mediei".
Pe de altă parte, Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR a primit titlul "Arbitraje fără blat", pentru că este "singura instituţie de autoreglementare din presa românească şi pentru că reuşeşte să emită opinii deseori critice la adresa conducerii instituţiei, situaţie aproape unică în întreg peisajul media autohton".
În cadrul trofeelor FreeEx a fost acordat şi premiul "Robert Turcescu". Acest premiu i-a fost acordat "lui Dumnezeu, pentru că el a vrut ca Robert Turcescu să ne spună că nu e jurnalist (deşi ne cam convinsesem şi singuri de asta), ci securist de şcoală nouă".
Şi televiziunea de ştiri România TV s-a numărat printre cei care au primit premii, marţi seară, la Cheful Presei. Astfel, România TV a primit premiul "Unde-şi ţine Ponta coada", pentru transmisiunea din 16 noiembrie, de la Paris, când "coada de sute de persoane era prezentată la postul TV al prietenului domnului Ponta sub titlul 'La secţiile de vot din Paris nu mai sunt cozi'". Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, a spus că acest premiu " în valoare de 500.000 de Cocoşei va fi înmânat domnului Sebastian Ghiță pentru a contribui la finanţarea RTV".
Pe de altă parte, deputatului Bogdan Diaconu i-a fost acordat premiul "România de la Nistru pân' la Viena", pentru că "are curajul să trezească forţele telurice ale românismului". Printre iniţiativele acestui deputat se numără şi o "propunere legislativă privind interzicerea steagurilor cu caracter etnic".
Pe de altă parte, marţi, organizaţia ActiveWatch a lansat şi raportul "FreeEx Libertatea Presei în România 2014 - 2015". Acest raport a fost redactat în cadrul programului FreeEx al ActiveWatch, care a început în 1999 şi îşi propune să contribuie la protejarea şi promovarea dreptului la liberă exprimare şi a libertăţii presei.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe