Actorul Cristian Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti

Actorul Cristian Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti, după ce fostul director al celor două instituţii de spectacole, Mihai Dinvale, s-a pensionat.

Urmărește
5515 afișări
Imaginea articolului Actorul Cristian Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti

Actorul Cristian Iacob a preluat conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din Bucureşti (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Arhiva Mediafax Foto)

Actorul Mişu (Mihai) Dinvale a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că din 4 ianuarie este "un pensionar fericit". Acesta se afla la conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic din septembrie 2014.

Astfel, de la începutul anului 2016, conducerea Teatrului Mic şi a Teatrului Foarte Mic a fost preluată interimar de actorul Cristian Iacob.

"Am preluat funcţia de director interimar pentru două-trei luni, până se vor rezolva problemele de management", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Cristian Iacob, precizând că încearcă să fie "doar un punct de legătură".

"Problemele teatrului, inclusiv cea legată de sediul Teatrului Foarte Mic, sunt grave, dar sunt rezolvabile. Totul este rezolvabil", a mai spus Cristian Iacob.

Teatrul Foarte Mic şi-a întrerupt activitatea pe 24 noiembrie 2015, după ce clădirea în care funcţiona această instituţie a fost inclusă în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public. În acest sens, reprezentanţii TVR au confirmat, în decembrie, pentru MEDIAFAX, că Televiziunea Română este în discuţii cu reprezentanţii Teatrului Foarte Mic, pentru ca instituţia să se mute într-un studio al Societăţii Române de Televiziune.

Cristian Iacob a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că discuţiile cu privire la mutarea Teatrului Foarte Mic într-un studio al Televiziunii Române se află în stadiu de proiect şi că aceasta nu este singura variantă a teatrului.

Sala Studio a Teatrului Mic a fost inaugurată în 1979, cu un spectacol semnat de Silviu Purcărete. Teatrul Foarte Mic, cum a fost denumit încă de la deschidere, a fost spaţiul recitalurilor actoriceşti performante, al experimentului regizoral şi, mai recent, al generaţiei dramAcum. Regizori precum Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu, Diana Iliescu, Radu Apostol, Ioana Păun şi dramaturgi precum Peca Ştefan şi Maria Manolescu au găsit la Teatrul Foarte Mic un punct de sprijin la începutul afirmării lor profesionale. Numele Teatrului Foarte Mic stă sub semnul prospeţimii, al experimentului şi al primelor şanse, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Pe de altă parte, sediul Teatrului Mic funcţionează într-o altă clădire din Bucureşti, aflată pe strada Constantin Mille.

În stagiunea curentă a Teatrului Mic, actorul Cristian Iacob joacă în spectacolele "D'ale carnavalului", "Pensiune completă", "Somnoroasa aventură sau Aventurile unui bărbat extrem de serios", "Trei gemeni veneţieni", "Visul unei nopţi de vară" şi "Volpone", potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici