- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.01.2016, 23:03)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Actorul de teatru şi film Theodor Danetti a murit la vârsta de 89 de ani
Actorul Theodor Danetti, cu o carieră de 60 de ani în teatru şi film, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, şi va fi înmormântat duminică, la ora 12.30, la Cimitirul Evreiesc de rit sefard din Bucureşti, informează Uniunea Teatrală din România.
Urmărește
667 afișări
Actorul de teatru şi film Theodor Danetti a murit la vârsta de 89 de ani (Imagine: voceatransilvaniei.ro)
Theodor Danetti s-a născut pe 23 august 1926, în oraşul Corabia. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti şi a debutat la Teatrul de Stat din Baia Mare. Până în 1975, a fost angajat al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, apoi în Capitală, la Teatrul Bulandra şi Teatrul Evreiesc de Stat.
Venirea în Bucureşti l-a apropiat mult de film, căruia i s-a dedicat cu pasiune. Theodor Danetti a fost autorul a numeroase roluri de compoziţie, fiind remarcat şi de regizori străini.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
A lucrat alături de actori ca Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Tatiana Iekel, Marcel Iureş, Vlad Ivanov şi Maia Morgenstern, dar şi cu regizori precum Lucian Pintilie, Sergiu Nicolaescu şi Ion Cojar.
Theodor Danetti a interpretat peste 40 de roluri în filme, fiind distribuit, între altele, în "Bunraku" (2010), de Guy Moshe, "Marea Neagră" (2009), de Federico Bondi, "Modigliani" (2004), de Mick Davis, "Trenul vieţii" (1998), de Radu Mihăileanu, "Amen" (2002), de Costa-Gavras, "E pericoloso sporgersi" (1993), de Nae Caranfil, şi "Concurs" (1982), de Dan Piţa.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe