Actorul Franco Nero, la BIFF: Am mai fost în Bucureşti, Sibiu, Cluj. Iubesc Clujul

Actorul italian Franco Nero, care este invitatul special al celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), a declarat vineri seară, la cinematograful Elvira Popescu, că a mai fost în România, subliniind că a fost şi în Sibiu şi Cluj-Napoca, oraş pe care îl iubeşte.

Urmărește
597 afișări
Imaginea articolului Actorul Franco Nero, la BIFF: Am mai fost în Bucureşti, Sibiu, Cluj. Iubesc Clujul

Actorul Franco Nero, la BIFF: Am mai fost în Bucureşti, Sibiu, Cluj. Iubesc Clujul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Franco Nero a participat, vineri seară, la proiecţia filmului "Sirena", de Milan Todorovic, unde actorul italian interpretează rolul Niko. După prezentarea filmului, publicul le-a adresat o serie de întrebări lui Franco Nero şi regizorului peliculei.

"Am mai fost în Bucureşti. Am mai fost şi în Sibiu, Cluj. Iubesc Clujul. Am lucrat aici la un film german, acum mulţi ani", a spus Franco Nero după proiecţia lungmetrajului.

De asemenea, el a spus că a venit în România datorită unui prieten foarte bun, Mino Damato. "El a făcut un lucru incredibil în România. A construit un spital în Bucureşti, care se numeşte Andreea, pentru că el a adoptat (din România, n.r.) o fată care avea SIDA. (...) După ce aceasta a murit, el a construit un spital", a completat Franco Nero.

Actorul italian a precizat că, duminică, va merge în Singureni, "o mică localitate, la 40 de minute distanţă de Bucureşti", pentru că Mino Damato a construit acolo o şcoală. "El a murit în urmă cu câţiva ani, dar vreau să merg să văd", a mai spus Franco Nero.

Jurnalistul italian Mino Damato a fost iniţiatorul şi fondatorul Fundaţiei "Bambini in emergenza" din România. El s-a implicat în numeroase proiecte dedicate îngrijirii copiilor din România infectaţi cu HIV şi abandonaţi. Prin eforturile sale de a strânge fonduri, prin această fundaţie, au fost inaugurate Casa Andreea şi Casa Doru, în cadrul Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti. Din donaţii şi sponsorizări s-au pus şi bazele unui centru de tratament pentru copii infectaţi cu HIV în comuna Singureni, din judeţul Giurgiu.

Pe de altă parte, Franco Nero a spus că nu are un film pe care îl iubeşte mai mult decât celelalte, toate fiind "copiii lui". "Unele au ieşit bune, unele mai rău, dar le iubesc pe toate. Nu am un favorit", a completat actorul italian.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, care a debutat luni, se va încheia duminică.

Franco Nero s-a născut pe 23 noiembrie 1941, iar primul său rol principal, Django, din filmul cu acelaşi titlu al lui Sergio Corbucci (1966), i-a adus faima, la vârsta de 25 de ani, asigurându-i un loc în galeria de eroi ai spaghetti western-urilor. Au urmat roluri din ce în ce mai importante şi solicitante pentru actor, în filme precum "Vamos a matar, compañeros" (Sergio Corbucci), "Tristana" (Luis Buñuel), "Keoma" (Enzo G. Castellari), "La Vacanza" (Tinto Brass), "Zanna Bianca" (Lucio Fulci), "Querelle" (Rainer Werner Fassbinder), " Mărturisirile unui comisar de poliţie făcute procurorului republicii/ Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica" (Damiano Damiani), "Legea străzii/ Il cittadino si ribella" (Enzo G. Castellari), "Les Magiciens" (Claude Chabrol), "Jonathan, fiul urşilor/ Jonathan degli orsi" (Enzo G. Castellari), "Greu de ucis 2/ Die Hard 2" (Renny Harlin).

Cel mai recent rol cunoscut spectatorilor este cel al lui Amerigo Vessepi din reinterpretarea realizată de Quentin Tarantino "Django dezlănţuit/ Django Unchained". Toate aceste personaje şi colaborări artistice au confirmat în repetate rânduri gustul eclectic pe care actorul îl are în ceea ce priveşte cinema-ul, dar şi forţa, pasiunea şi dăruinţa cu care se lansează în interpretarea rolurilor sale.

Franco Nero este unul dintre cei mai eclectici actori din "vechea gardă", activând în nenumărate genuri şi subgenuri cinematografice, de la spaghetti western la filme de acţiune, la drame, la arthouse, horror şi comedii.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici