- Home
- Cultură-Media
- SANKT-PETERSBURG, (27.06.2014, 18:47)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexandra Pirici reprezintă România la Bienala europeană de artă contemporană de la Sankt Petersburg
Artista Alexandra Pirici va reprezenta România la Manifesta 10 - Bienala europeană de artă contemporană, care va debuta sâmbătă la Sankt Petersburg, Rusia, şi se va încheia pe 31 octombrie, informează Institutul Cultural Român (ICR).
Urmărește
262 afișări
Alexandra Pirici reprezintă România la Bienala europeană de artă contemporană de la Sankt Petersburg (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)
Participarea Alexandrei Pirici la Manifesta 10 este sprijinită de Institutul Cultural Român. Prima dintre cele şase reprezentaţii ale artistei din România va avea loc sâmbătă, în ziua deschiderii bienalei, lângă statuia Călăreţului de bronz din Piaţa Senatului.
Curatorul celei de-a zecea ediţii Manifesta este profesorul Kasper König, directorul Muzeului Ludwig din Köln. Precedentele ediţii ale Manifesta au avut loc la Rotterdam, Luxemburg, Ljubliana, Frankfurt, Donostia - San Sebastian, Nicosia, Trentino-Alto Dige, Murcia şi Cartagena (Spania), Genk şi Limburg, Belgia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Definită ca o "bienală de cercetare", Bienala europeană de artă contemporană Manifesta, ajunsă la cea de-a zecea ediţie, va cuprinde o serie de spectacole şi evenimente la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg şi în mai multe spaţii din oraş.
"Manifesta îşi are originea în perioada postcomunistă, în anii 1990, şi a fost iniţiată cu scopul de a echilibra deficitul de informaţii între Est şi Vest, Nord şi Sud, din convingerea că arta joacă un rol vital în a ne ajuta să ne înţelegem mai bine locul în această lume complexă", a spus directorul Manifesta 10, Hedwig Fijen.
Astfel, 50 de artişti contemporani au început să instaleze opere de artă la Muzeul Ermitaj şi în alte locuri din oraş, iar peste 1.500 de jurnalişti şi artişti profesionişti au confirmat participarea la zilele din deschiderea acestei ediţii.
Alexandra Pirici, licenţiată în coregrafie şi artele spectacolului, este o artistă polivalentă a cărei creaţie acoperă şi alătură medii şi domenii diverse: performance, dans, film, muzică, intervenţii în spaţiul public. Lucrările ei au fost prezentate la Balkan Dance Platform, Bucharest Biennale, Teatromania - Roma, Tanzquartier Viena, Kanuti Gilde Saal - Tallinn, Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană de la Bucureşti, Nottdance Festival în Marea Britanie, Kunstmule - Germania, Bienala de la Veneţia etc.
Printre artiştii cu care a colaborat se numără Florin Fieroiu, Dan Perjovschi, Eduard Gabia, Joe Alegado, Farid Fairuz şi Manuel Pelmuş.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe