- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.12.2015, 16:20)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AMENDĂ maximă pentru Kanal D: 200.000 lei pentru depăşirea duratei legale de publicitate
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să amendeze cu 200.000 de lei - amenda maximă posibilă potrivit legislaţiei audiovizualului - Kanal D şi cu 100.000 de lei televiziunea Antena 1, pentru depăşirea minutelor legale de publicitate, în luna octombrie.
Urmărește
1133 afișări
Amendă maximă pentru Kanal D de la CNA: 200.000 lei pentru depăşirea duratei legale de publicitate
CNA a analizat, în şedinţa de marţi, dacă televiziunile Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea TV, România TV şi TVR 1 au respectat duratele legale ale inserţiilor de publicitate, în perioada 1 - 31 octombrie.
Consiliul a constatat în cazul televiziunilor Kanal D şi Antena 1 depăşiri foarte mari ale duratei legale de publicitate, în celelalte cazuri nefiind înregistrate depăşiri semnificative.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 22:17
• Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
Astfel, Kanal D a avut în luna octombrie depăşiri totale ale duratei legale de publicitate cu 3 ore şi 43 de minute, iar Antena 1, cu 3 ore şi 56 de minute.
Potrivit articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice, durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date".
La propunerea membrului CNA Monica Gubernat, CNA a decis să amendeze Kanal D cu 200.000 de lei (amenda maximă posibilă potrivit legislaţiei audiovizualului) şi Antena 1 cu 100.000 de lei.
Monica Gubernat a spus că a făcut această propunere având în vedere "recidiva aproape lunară" în privinţa duratei legale de publicitate în cazul Kanal D.
CNA a decis aplicarea acestor două amenzi cu şapte voturi "pentru" (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu şi Răsvan Popescu), în timp ce "împotrivă" au votat Florin Gabrea şi Gabriel Tufeanu.
Prezent la şedinţa CNA de marţi, Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D, a spus că situaţia televiziunii pe care o reprezintă este foarte dificilă, având în vedere starea pieţei de publicitate din România.
"De-a lungul anului, aceste fluctuaţii de publicitate sunt foarte mari. Mulţi clienţi de publicitate vin spre sfârşitul anului (...) Nu am făcut acest lucru (depăşirea duratei legale de publicitate, n.r.) ca să ne rotunjim profitul, ci ca să supravieţuim într-o piaţă foarte crudă, pentru a putea plăti salariile, pentru a investi în programe", a spus Cătălin Băleanu.
El a mai spus că, în momentul de faţă, Comisia Europeană se află în proces de revizuire a directivei europene în privinţa duratei legale de 12 minute de publicitate permise pe oră. "Suntem parte în acest program (...) În cursul anului viitor, limita aceasta de 12 minute va fi fie mărită considerabil, fie va fi eliminată complet", pentru a exista o competiţie onestă între TV şi alte medii de difuzare a conţinutului care nu au această restricţie de publicitate de 12 minute pe oră.
De asemenea, Cătălin Băleanu a spus că nu există nicio plângere venită din partea vreunui telespectator care să se fi arătat deranjat de faptul că televiziunea Kanal D a depăşit durata legală de publicitate.
Pe de altă parte, reprezentantul Antena 1, avocatul Daniel Ionaşcu, a spus că depăşirile de publicitate ale acestei televiziuni au fost cauzate de "o problemă de soft". "Vă rugăm să aveţi toată înţelegerea", a spus Ionaşcu.
În schimb, membrul CNA Valentin Jucan a spus că face "o comparaţie în extremă", precizând că tot furt se numeşte şi acţiunea unui om căruia îi este foame şi fură o pâine.
În acest caz, membrul CNA Dorina Rusu a amintit că pentru un astfel de lucru a fost băgat la închisoare şi Jean Valjean, făcând referire la celebrul personaj al romanului "Mizerabilii", de Victor Hugo.
Reprezentantul Kanal D a spus că se simte jignit de comparaţia cu un hoţ. "Eu am explicat politicos şi respectuos situaţia", a spus el.
Însă membrul CNA Valentin Jucan i-a reproşat că se simt jigniţi foarte repede reprezentanţii televiziunilor. "Repede vă simţiţi. Ce-ar fi să vă simţiţi şi să donaţi banii respectivi (primiţi din publicitatea obţinută din încălcarea legislaţiei audiovizualului, n.r.)? Faceţi un gest de Crăciun, donaţi-i", a spus Jucan.
În schimb, reprezentantul Kanal D a spus că televiziunea pe care o reprezintă şi patronatul său fac numeroase acte caritabile, fără a folosi o trompetă pentru a le anunţa public.
Pe de altă parte, tot în şedinţa de marţi, CNA a decis să amendeze Kanal D cu 2.500 de lei pentru o altă încălcare a legislaţiei audiovizualului, respectiv pentru nedifuzarea de trei ori a textului unei sancţiuni aplicate de Consiliu, în termen de 24 de ore de la comunicarea sa oficială.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe