- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (10.11.2013, 12:58)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anatol Vieru, omagiat printr-o seară specială, la ICR New York
O seară dedicată compozitorului şi teoreticianului Anatol Vieru va avea loc pe 22 noiembrie, la Institutul Cultural Român de la New York, la sala Auditorium, invitaţii evenimentului fiind pianista Lena Vieru Conta, soprana Micaela Mingheras şi violonistul Sherban Lupu, potrivit site-ul ICR.
Urmărește
288 afișări
Anatol Vieru, omagiat printr-o seară specială, la ICR New York
Lena Vieru Conta, fiica marelui compozitor Anatol Vieru, va prezenta creaţia şi personalitatea ilustrului muzician, iar Sherban Lupu va vorbi din perspectiva violonistului care i-a interpretat lucrările şi s-a implicat în valorizarea creaţiei lui Anatol Vieru. Doina Uricariu se va referi la remarcabilele creaţii semnate de Anatol Vieru, inspirate de literatura română.
Din programul evenimentului fac parte piese pentru pian în interpretarea pianistei Lena Vieru Conta, lieduri în interpretarea sopranei Micaela Mingheras, acompaniată la pian de Lena Vieru Conta, "Versete pentru vioară şi pian" cu Sherban Lupu, la vioară, şi Lena Vieru Conta, la pian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În prima parte a serii va avea loc vernisajului expoziţiei Lenei Vieru Conta "Paintings and Collages", care cuprinde lucrări din expoziţii anterioare, vernisate de artistă în România, Canada şi Europa. Expoziţia ilustrează polivalenţa unui artist român, dăruit în egală măsură muzicii şi picturii.
Anatol Vieru (8 iunie 1926, Iaşi - 15 octombrie 1998, Bucureşti) a compus peste 120 de lucrări, printre care simfonii, cvartete pentru coarde, concerte şi piese de muzica corală, muzică de cameră, precum şi operele "Iona" după Marin Sorescu, "Praznicul calicilor" după Mihail Sorbul, "Ultimele zile, ultimele ore" după Puşkin şi Bulgakov şi "Telegrame - teme şi variaţiuni" după I.L. Caragiale.
A obţinut premiul de compoziţie George Enescu (1946), premiul Herder (1986) pentru întreaga activitate, precum şi marele premiu al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (1996).
Sherban Lupu este considerat de critici unul din cei mai valoroşi interpreţi ai muzicii lui George Enescu. Lupu a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, precum Kennedy Center, Queen Elisabeth Hall, Carnegie Hall. În decursul carierei sale de solist în Europa şi Statele Unite, acesta a interpretat împreună cu Menahem Pressler ciclul complet al Sonatelor lui Beethoven şi s-a specializat în muzica ţării sale natale, România, în cea a Europei de Est, precum şi în repertoriul romantic de virtuozitate.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe