Anchetă antitrust împotriva Google

Comisia Europeană (CE) a lansat o anchetă preliminară antitrust împotriva Google, după ce mai multe companii online s-au plâns de practici anticoncurenţiale din partea liderului mondial în domeniul căutărilor pe Internet.

Urmărește
62 afișări
Imaginea articolului Anchetă antitrust împotriva Google

Anchetă antitrust împotriva Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, două companii cu activităţi în domeniul serviciilor online de comparaţie a preţurilor şi de căutare, una din Marea Britanie şi alta din Franţa, susţin că algoritmul de căutare al Google retrogradează voit paginile lor de Internet. Totodată, o companie deţinută de Microsoft s-a plâns CE în legătură cu termenii şi condiţiile oferite de Google pentru publicitate.

Motorul de căutare consideră că activităţile derulate sunt conforme cu legislaţia europeană din domeniul concurenţei.

Google deţine 90% din piaţa globală a căutărilor pe Internet, faţă de o cotă cumulată de 7,4% pentru Yahoo! şi Bing, potrivit datelor din noiembrie ale firmei de cercetare StatCounter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici