- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.04.2014, 14:05)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane
Numărul abonaţilor la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane, cifra reprezentând peste 85% dintre gospodăriile din România, a anunţat autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).
Urmărește
297 afișări
ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane (Imagine: Shutterstock)
Din totalul utilizatorilor, 4,1 milioane erau abonaţi la servicii furnizate prin intermediul reţelelor de cablu (+8,7% faţă de anul 2012), 2,2 milioane la reţele satelit de tip DTH (-0,2% faţă de anul 2012), iar 56.000 de abonaţi recepţionau aceste programe prin tehnologie IP (+49% faţă de anul 2012).
Rata de penetrare la nivel de gospodării a serviciilor de retransmisie a crescut cu 4 puncte procentuale, la 85,1%, iar rata de penetrare a serviciilor de retransmisie prin reţele de cablu este de 55,1%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
La sfârşitul anului trecut, 62% din totalul abonaţilor erau din mediul urban, cei mai mulţi dintre ei, 81%, fiind abonaţi la cablu.
În mediul rural, proporţia majoritară revine reţelelor satelit de tip DTH, 61% dintre utilizatori fiind abonaţi la acest tip de suport de retransmisie.
Numărul de abonaţi la servicii de retransmisie prin reţele de cablu a crescut cu 8,7%, la 4,1 milioane, dintre care 1,5 milioane de abonaţi la servicii în format digital (+25% creştere faţă de anul 2012).
"Serviciile de retransmisie a programelor în format digital îşi continuă creşterea şi în anul 2013, ponderea abonaţilor la aceste servicii în totalul numărului de abonaţi fiind, de asemenea, în creştere. Astfel, din totalul de 6,4 milioane de abonaţi la servicii de retransmisie, peste 3,7 milioane erau abonaţi la servicii în format digital, în creştere cu 7,4% faţă de anul 2012", se arată într-un comunicat al ANCOM remis MEDIAFAX.
Din numărul de abonaţi la servicii în format digital, cea mai mare pondere, de 59%, o deţin în continuare abonaţii prin intermediul reţelelor satelit (DTH).
La finele anului 2013, numărul total de abonaţi de pachete de servicii de comunicaţii (servicii de telefonie şi/sau internet şi/sau retransmisie, comercializate împreună, la un singur tarif, de obicei mai mic decât suma tarifelor serviciilor achiziţionate în mod separat/individual) era de 2,9 milioane.
Totodată, numărul total de abonaţi de servicii multiple de comunicaţii (abonaţi la două sau mai multe servicii de telefonie, internet şi televiziune de la acelaşi furnizor, indiferent dacă serviciile respective au fost achiziţionate împreună, la pachet sau separat) era de 8,7 milioane.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe