- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.11.2014, 16:06)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM va realiza un inventar al reţelelor publice de comunicaţii
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va realiza un inventar al reţelelor publice de comunicaţii, operatorii urmând să transmită, până la 1 ianuarie 2016, informaţii despre infrastructură existentă la 1 ianuarie 2015, a anunţat instituţia.
Urmărește
127 afișări
ANCOM va realiza un inventar al reţelelor publice de comunicaţii (Imagine: Shutterstock)
"Furnizorii vor transmite autorităţii informaţii cu privire la segmentele de reţea, punctele de acces la reţea, comutatoarele, staţiile de distribuţie CATV operate şi cabinetele, camerele de tragere, conductele, stâlpii şi pilonii asociaţi acestora. Informaţiile primite de la furnizori vor permite ANCOM să demareze realizarea inventarului reţelelor publice de comunicaţii şi al elementelor de infrastructură asociate acestora prevăzut în Legea 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii", se arată într-un comunicat al ANCOM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Autoritatea va putea întocmi astfel hărţi care să redea stadiul acoperirii cu reţele publice de comunicaţii al localităţilor din România, precum şi o situaţie a elementelor de infrastructură disponibile.
ANCOM va putea folosi acest instrument pentru a identifica regiunile care necesită stimularea suplimentară a investiţiilor în infrastructură, precum şi pentru a asigura utilizarea partajată a elementelor de infrastructură.
Într-o primă fază, furnizorii de reţele publice de comunicaţii prin intermediul cărora sunt furnizate servicii de telefonie sau servicii de internet la puncte fixe cu un număr de conexiuni mai mare de 100.000, la nivel naţional, precum şi furnizorii de reţele radio mobile celulare publice, vor transmite ANCOM informaţii GIS (Geographical Information System) cu privire la elementele reţelei proprii şi la elementele de infrastructură asociate acestora instalate doar în municipiul Bucureşti.
Pentru restul teritoriului naţional, aceşti furnizori vor avea obligaţia de a transmite ANCOM informaţii la un nivel de detaliu mai redus (non GIS), urmând ca ulterior toate informaţiile transmise să fie informaţii GIS.
Furnizorii de de servicii de telefonie sau internet la puncte fixe care au sub 100.000 de conexiuni vor avea şi ei obligaţia de a transmite către autoritate informaţii non-GIS la nivel naţional privind dezvoltarea şi localizarea geografică a reţelelor publice de comunicaţii pe care le furnizează.
Prima raportare a acestor informaţii are ca termen data de 1 ianuarie 2016 pentru datele existente la data de 1 ianuarie 2015, urmând ca informaţiile să fie actualizate ulterior până la data de 1 iulie a fiecărui an cu datele existente la data de 31 decembrie a anului anterior.
Transmiterea informaţiilor se va realiza prin intermediul unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie de ANCOM, datele urmând a fi transmise în mod securizat, validate de o semnătură electronică certificată.
Decizia va fi transmisă spre publicare în Monitorul Oficial al României şi va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2015.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe