- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (28.05.2014, 12:46)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Angajaţi TVR s-au adunat în curtea SRTv în semn de protest faţă de planul de reducere a salariilor - VIDEO
Peste 200 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituţiei în semn de protest faţă de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor salariale ale acestora, au declarat pentru MEDIAFAX surse din TVR.
Urmărește
454 afișări
Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti în contextul în care, la momentul difuzării acestei ştiri, se desfăşoară şedinţa Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care are pe ordinea de zi şi acest subiect al reducerii timpului de lucru şi, implicit, a salariilor.
Acţiunea a fost una spontană şi paşnică, iar salariaţii au început să se strângă în curtea televiziunii în jurul orei 11.30, când era programată să înceapă şedinţa Consiliului de Administraţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Adunarea din curtea TVR s-a desfăşurat după ce, începând de marţi, salariaţii SRTv au intrat în grevă japoneză. Angajaţii prezenţi în curtea instituţiei au purtat banderole albe pe braţe.
Totodată, angajaţii au scandat şi au cerut demiterea lui Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, şi au purtat o pancartă cu chipurile unora dintre cei pe care îi consideră responsabili de situaţia financiară dificilă a Televiziunii Române, între care Claudiu Săftoiu, fost preşedinte-director general al televiziunii publice, şi Cristian Zgabercea, producătorul general al televiziunii.
După aproximativ o oră de protest, oamenii au început să plece din curtea TVR, fără ca vreo persoană din conducerea instituţiei să iasă să discute cu ei, potrivit surselor citate.
Pe de altă parte, marţi şi miercuri, unii dintre prezentatorii TVR au intrat în emisiuni purtând pe braţe banderolele albe.
Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că, începând de marţi, angajaţii TVR vor intra în grevă japoneză, aceştia protestând, printre altele, faţă de decizia de reducere a timpului de lucru de la 8 la 6 ore.
Pe de altă parte, Dragoş Bocanaciu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că angajaţii vor continua pe parcursul întregii săptămâni greva japoneză în care au intrat marţi, luând în calcul şi organizarea unui marş de protest.
"Oamenii vor continua greva japoneză până în momentul în care vom reuşi să îi convingem pe cei care au puterea de decizie în TVR că reducerea salariilor cu 20% nu este o soluţie", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX Dragoş Bocanaciu.
El a reamintit că greva japoneză a început marţi dimineaţă, iar oamenii au purtat banderole albe pe braţe.
"Eu cred că a fost o dovadă de solidaritate. Chiar au fost mulţi oameni care au purtat banderola, oamenii s-au purtat mai mult decât civilizat, chiar dacă au fost şi prin curte (curtea televiziunii publice, n.r.). Nu au fost în niciun caz incidente, lucru pentru care le mulţumesc membrilor de sindicat şi nu numai lor. Oamenii şi-au continuat activitatea, dar în pauză au ieşit să stea de vorbă în curte, să afle ce noutăţi mai sunt, dar comportamentul lor a fost impecabil şi, indiferent daca sunt sau nu membri de sindicat sau angajaţi ai TVR, eu le mulţumesc tuturor celor care au aderat la greva noastră japoneză şi s-au comportat impecabil", a spus Bocanaciu. El a spus că respectă şi decizia celor care din diferite motive nu au purtat banderola, precizând însă că aceştia ar trebui să înţeleagă faptul că este foarte uşor să mandatezi pe cineva să îţi apere interesele, dar ar trebui să îl şi susţii pe cel pe care îl pui să te reprezinte.
Totodată, Dragoş Bocanaciu a spus că formele de protest vor continua pe parcursul întregii săptămâni, inclusiv miercuri când este programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al CA.
"Continuăm şi mâine această formă de protest, pentru că este un mod fără a încălca în vreun fel legea şi este un mod civilizat de a protesta şi de a ne exprima nemulţumirea faţă de preconizata decizie", a spus Dragoş Bocanaciu.
El a spus că proteste mai serioase vor avea loc în funcţie de cum vor evolua evenimentele. "Spre deosebire de anumite conduceri ale Televiziunii Române, nouă ne place să respectăm legea. Şi, în funcţie de evoluţia evenimentelor, vom încerca să obţinem aprobare pentru un eventual marş de protest şi pentru pichetare, dacă va fi cazul, a instituţiilor statului care au o anumită forţă în a lua decizii în ceea ce priveşte Televiziunea Română", a spus Dragoş Bocanaciu.
Întrebat dacă a discutat cu Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, cu privire la acest subiect, Dragoş Bocanaciu a spus: "Am vorbit cu domnul Tănase, am expus punctele noastre de vedere, sperăm să îl convingem şi sperăm să îi convingem şi pe ceilalţi factori de decizie din Televiziunea Română că nu este cea mai bună soluţie".
Pe de altă parte, Bocanaciu a precizat luni pentru MEDIAFAX că angajaţii TVR solicită renunţarea "total, fără nicio excepţie" la contractele de colaborare, drepturi de autor, convenţii civile şi PFA-uri. "Pentru că noi nu suntem ca alte instituţii media ca să apelăm la aceste contracte de muncă «mascate», cum le numesc eu, care sunt foarte des folosite în alte instituţii de presă", a mai precizat acesta.
În acest context, preşedintele SPUSTV a spus că TVR are "atâţia angajaţi de valoare", subliniind că nu înţelege de ce mai este nevoie de a păstra colaboratori. "Eu cred că avem suficienţi de mulţi oameni şi capabili să facă emisiuni, şi să meargă pe teren şi să facă reportaje, iar, dacă tot discutăm despre instituţie în dificultate, întâi şi întâi, ca manager, mă gândesc eu, în momentul în care ai de luat nişte măsuri, primele măsuri pe care le iei este să opreşti hemoragia banilor în exterior şi de-abia după aceea te îndrepţi în interior, spre reducerea cheltuielilor", a spus Dragoş Bocanaciu.
El a precizat că invitaţia de a participa la greva japoneză este adresată tuturor angajaţilor din TVR, indiferent de sindicatul din care fac parte. "A venit un moment destul de complicat în istoria TVR în care cred eu că oamenii trebuie să lupte (...), să reacţioneze, pentru că, până la urmă, discutăm despre locurile lor de muncă, discutăm despre salariul lor şi câştigurile lor salariale. Cred că trebuie să ne trezim un pic. Nu avem cum să nu reacţionăm", a completat acesta.
Conducerea Societăţii Române de Televiziune vrea să reducă timpul de lucru al angajaţilor instituţiei de la 8 la 6 ore pe zi şi câştigurile salariale ale acestora cu 25%, au declarat, pentru MEDIAFAX, pe 14 mai, surse din TVR.
Contactat atunci de MEDIAFAX, Dragoş Bocanaciu a confirmat că există o astfel de idee în TVR, care, "din punct de vedere al calităţii, este foarte păguboasă".
În anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectivă. Astfel, în urma selecţiei de personal din 2012, la începutul anului 2013 au fost concediaţi 619 angajaţi.
Într-o conferinţă de presă din 5 martie, Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, a declarat că numărul de angajaţi înainte de restructurarea care s-a făcut anul trecut în Societatea Română de Televiziune era de 3.149 (număr de posturi 3.236).
Stelian Tănase a mai spus că, după restructurare, TVR a avut 2.535 de angajaţi (2.450 de posturi).
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:21
-
astăzi, 21:18
Predoiu a avut discuţii cu directorul Frontex despre aderarea României la Schengen terestru