- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.05.2014, 19:02)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 6.000 de spectatori au vizionat peliculele de la Festivalul Filmului European
Aproape 6.000 de spectatori au vizionat peliculele incluse în programul Festivalului Filmului European (FFE), un eveniment cinematografic care s-a desfăşurat între 9 şi 15 mai, la Cinema Studio şi sala Elvira Popescu din Capitală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
61 afișări
Aproape 6.000 de spectatori au vizionat peliculele de la Festivalul Filmului European (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)
Documentarul "Bucureşti, unde eşti?", al regizorului român Vlad Petri, a obţinut premiul publicului la Festivalul Filmului European, ediţia a 18-a, care s-a încheiat la Bucureşti joi seară, la Cinema Elvira Popescu. Premiul publicului, o distincţie onorifică şi de popularitate decernat filmului cu cele mai multe voturi înregistrate pe site-ul www.ffe.ro, a fost înmânat, în numele organizatorilor, de Liviu Jicman, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Nouă dintre filmele care au putut fi urmărite la Bucureşti, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, vor fi proiectate, de vineri până duminică, la Cinema Arta din Târgu-Mureş.
La finalul celei de-a 18-a ediţii, organizatorii evenimentului au prezentat "cifrele" Festivalului Filmului European. Astfel, două săli de cinema, Studio şi Elvira Popescu, au găzduit proiecţiile din Bucureşti. Lor li se adaugă Cinema Arta din Târgu-Mureş. Au fost organizate şapte evenimente conexe în preajma şi în timpul festivalului - cele mai multe, cinci, la sediul Institutului Cultural Român (ICR).
De asemenea, 14 proiecţii au avut loc în cea mai aglomerată zi, sâmbătă, 10 mai, iar 18 minute a durat cea mai scurtă proiecţie din festival - scurtmetrajul "Chefu'" (România, 2012), al regizorului Adrian Sitaru.
Totodată, cel mai lung scurtmetraj a avut 64 de minute, fiind vorba de drama romantică "Excentricităţile unei blonde", o coproducţie Portugalia/ Spania/ Franţa, a regizorului Manoel de Oliveira.
Cel mai vârstnic regizor care a avut un film în festival este Manoel de Oliveira, care are 105 ani şi este considerat patriarhul cinematografiei europene.
De asemenea, 5.988 de spectatori au vizionat filmele programate la FFE, cei mai mulţi dintre aceştia, 372, participând la gala de deschidere de la Cinema Studio, la proiecţia filmul "Miss Violence".
Festivalul Filmului European a debutat pe 9 mai, aducându-le cinefililor un număr de 42 de filme (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie) din 25 de ţări.
Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.
Ambasadorul onorific al Festivalului Filmului European, ediţia 2014, a fost regizorul Adrian Sitaru, autor a numeroase producţii cinematografice, printre care scurtmetrajele "Valuri", "Lord", "Colivia" şi lungmetrajele "Pescuit sportiv", "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" şi "Domestic". Clipul de promovare al acestei ediţii oferă o viziune personală asupra caracteristicilor filmului european şi asupra rolului său în cinematografia mondială.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate