- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (16.12.2011, 17:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Arhivele ediţiei americane a revistei Vogue, postate pe internet - VIDEO
Arhivele ediţiei americane a revistei Vogue, ce conţin toate numerele apărute începând din 1892 şi până în prezent, au fost scanate digital, pagină cu pagină, şi postate apoi pe internet, pe un site cu plată, unde pot fi consultate contra unuei sume destul de importante, informează nytimes.com.
Urmărește
385 afișări
Arhivele ediţiei americane a revistei Vogue, postate pe internet
După Valentino, care a lansat un muzeu virtual pentru a-şi expune arhivele, a venit rândul celebrei reviste Vogue US să facă istorie pe piaţa digitală. În 2011, arhivele online au înlocuit versiunile tipărite, iar casele de modă nu ezită să lanseze site-uri pe internet pentru a-şi expune creaţiile.
În timp ce polemica dintre copertele identice dintre Vogue US şi Vogue Franţa continuă să alimenteze cu subiecte articolele de modă de pe internet, redacţia americană a decis să ofere profesioniştilor din modă peste un secol de arhive, online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Alegeri SUA. Generaţia TikTok merge la vot. Cum influenţează reţeaua socială alegerile
-
Ion Cristoiu, despre alegerile din SUA: Trebuie să ne aşteptăm că nici Trump, nici Kamala nu vor accepta înfrângerea
-
Un influencer pro-Trump a primit 100 de dolari de la un agent rus pentru a posta un videoclip fals cu fraude electorale
Incluzând coperte, articole în integralitatea lor, colecţii şi fotografii - datând încă de la înfiinţarea revistei -, site-ul Vogue Archive se doreşte o veritabilă bază de date în materie de modă.
Singurul impediment: cititorul trebuie să plătească suma de 1.575 de dolari pe an pentru a avea acces la aceste arhive.
Potrivit site-ului nypost.com, dacă face click pe ediţia din 1 octombrie 1950, cititorul are posibilitatea de a descoperi pe copertă o fotografie de Horst P. Horst în care apare Margot Smyly, modelul cu păr argintiu, cunoscută şi sub numele de "Doamna Exeter".
Cu un click pe numărul din 24 iunie 1897, cititorul poate să vadă un desen cu un peşte prins într-un cârlig, o trimitere evidentă la temele sportive prezente în moda acelor ani, publicate în acel număr al revistei.
Cu un click pe numărul din 1 noiembrie 1969, pe ecranul computerului apare figura zâmbitoare a lui Susan Schoenborn, fotografiată de Irving Penn. Cititorul poate petrece o oră întreagă admirând fotografiile cu Cher realizate de Richard Avedon, colecţiile Chanel prezentate de modelul Marisa Berenson, sau pe Jane Birkin pozând în pantaloni şi tunici orientale.
Arhivele Vogue conţin 2.880 de numere (Vogue a fost publicată săptămânal până în 1912 şi a devenit o publicaţie lunară, exceptând câţiva ani din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, abia după 1973). Întregul conţinut poate fi consultat, cititorii online având posibilitatea de a vedea în acelaşi timp, de exemplu, toate copertele pe care apare Cher (au fost cinci coperte cu Cher, toate publicate între anii 1972 şi 1975).
Copertele în sine reprezintă o veritabilă "fereastră" spre direcţiile în care a evoluat moda, dar şi revista Vogue, sub conducerea editorilor ei de-a lungul anilor: copertele elegante, legendare şi uneori abstracte sau suprarealiste din timpul mandatului Ednei Woolman Chase, creaţiile sobre din timpul Dianei Vreeland, puternicele prim-planuri cu feţele modelelor din epoca Grace Mirabella, dar şi numeroasele celebrităţi, fotografiate în cadre spectaculoase, în timpul mandatului actualului editor-şef, Anna Wintour.
Editorii americani de la Vogue au avut totodată ideea de a prezenta o versiune wikipedia în stil Fashion, lansând cu această ocazie pe internet o enciclopedie completă a modei, denumită Voguepedia. Designeri, manechine, mărci de prestigiu, nimic nu a fost uitat.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe