- Home
- Cultură-Media
- BEIJING, (16.07.2013, 18:26)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorităţile chineze au închis un muzeu care cuprindea zeci de mii de exponate arheologice false
Autorităţile chineze au închis un muzeu unde erau expuse zeci de mii de artefacte false, prezentate ca fiind obiecte arheologice vechi de mii de ani, informează agenţia naţională de presă a Chinei, citată de inquirer.net.
Urmărește
208 afișări
Autorităţile chineze au închis un muzeu care cuprindea zeci de mii de exponate arheologice false (Imagine: BBC)
Instituţia, aflată în provincia de nord a Chinei, Hebei, şi în care s-a investit suma de 67 de milioane de euro, "nu are nicio calificare pentru a fi muzeu, având în vedere că toate colecţiile sale sunt false", a declarat un oficial chinez pentru ziarul Global Times.
Muzeul a fost închis, în timp ce fondatorii săi sunt anchetaţi, după ce locuitorii provinciei i-au acuzat că "le-au risipit banii".
Fotografiile publicate pe site-ul China Radio International (CRI) arată o vază decorată cu desene verzi reprezentând animale, inclusiv o creatură asemănătoare unui calmar, care râde, pe care reprezentanţii muzeului au prezentat-o ca fiind o relicvă a dinastiei Qing.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Mai multe exponate din cele 12 săli ale muzeului ar fi fost semnate de Împăratul Galben (Huang Di), care, potrivit tradiţiei, ar fi domnit în secolul 27 î.e.n, scriu cei de la Shanghai Daily. Cu toate acestea, semnăturile folosite pe exponate reprezentau caractere chinezeşti simplificate, introduse de Partidul Comunist în anul 1949.
Un localnic a declarat pentru Global Times că proprietarul muzeului, un important oficial local şi membru al Partidului Comunist, Wang Zongquan, şi-a format o reputaţie pentru faptul că "el cumpără tot ceea ce i se aduce".
De asemenea, localnicii care stau în apropierea muzeului au precizat pentru Beijing News că Wang Zongquan a cumpărat peste 40.000 de exponate false, preţurile acestora începând de la 100 de yuani (12 euro) până la 2.000 de yuani (250 de euro). Aceştia l-au acuzat pe proprietarul muzeului de deturnarea resurselor financiare ale provinciei pentru a construi un muzeu fals, adăugând că acesta a fost ridicat pe un spaţiu care măsoară patru hectare.
Piaţa de antichităţi a Chinei se presupune a fi plină de falsuri. "Muzee similare cu acesta se pot găsi în multe locuri din China şi urmăresc doar să câştige bani", a declarat Ma Weidu, un expert în antichităţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe