Baletul "La Sylphide" şi opera "Rigoletto", premiere la Opera Naţională Bucureşti

Baletul "La Sylphide", în coregrafia lui Johan Kobborg, şi opera "Rigoletto", în regia lui Stephen Barlow, se numără printre cele mai importante premiere în noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
405 afișări
Imaginea articolului Baletul "La Sylphide" şi opera "Rigoletto", premiere la Opera Naţională Bucureşti

Baletul "La Sylphide" şi opera "Rigoletto", premiere la Opera Naţională Bucureşti (Imagine: Alexandru Mihăescu/Mediafax Foto)

După spectacolele susţinute în Festivalul Internaţional "George Enescu", Opera Naţională Bucureşti pregăteşte deschiderea stagiunii 2013 - 2014, care va avea loc în data de 17 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul "Otello", de Giuseppe Verdi, cea mai recentă premieră a instituţiei.

Noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti se anunţă mai mult decât generoasă pentru public. Astfel, pe lângă titlurile deja intrate în repertoriu, iubitorii de operă şi balet vor avea parte de premiere, invitaţi de marcă, evenimente speciale, concerte şi recitaluri, aniversări ale unor mari cântăreţi şi ale unor compozitori celebri, lansări de carte, întâlniri şi dezbateri şi proiecte educaţionale.

"Deschiderea stagiunii este un nou început, dar, în acelaşi timp, o dovadă a perenităţii teatrului liric. Pregătim noua haină a Operei pe dinăuntru şi pe dinafară. Deşi pentru o perioadă de timp clădirea teatrului se va afla în reconstrucţie, pe scenă calitatea artistică a multor spectacole va putea fi comparată cu cea din marile teatre din lume. Printre artiştii celebri care vor păşi pe scena noastră în această nouă stagiune se numără regizorul britanic Stephen Barlow, coregraful Johan Kobborg, tenorul Marcello Giordani", a declarat directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă.

În luna decembrie, coregraful Johan Kobborg, prim-solist al Companiei Regale de Balet de la Covent Garden, Londra, partenerul celebrei balerine de origine română Alina Cojocaru, va pune în scenă baletul "La Sylphide", pe muzica lui Herman Severin Løvenskiold.

Tot în decembrie, Opera Naţională Bucureşti va marca semicentenarul Paul Constantinescu şi va readuce pe scenă, după mai mulţi ani de pauză, opera "Faust", de Charles Gounod, în regia regretatului maestru Alexandru Tocilescu.

Marea surpriză a anului 2014 o reprezintă premiera operei "Rigoletto", în regia lui Stephen Barlow, unul dintre cei mai mari regizori de operă din lume, şi scenografia lui Yannis Thavoris. Urmează revenirea în repertoriu a baletului "Femei", în coregrafia lui Gheorghe Iancu, sărbătorirea inaugurării clădirii Operei prin organizarea celei dintâi ediţii a Balului Operei (fragmente din opera "Dama de pică", de Piotr Ilici Ceaikovski, primul spectacol prezentat în actuala clădire), premiera operei "Tosca", de Giacomo Puccini, cu participarea tenorului Marcello Giordani (unul dintre soliştii invitaţi frecvent pe scena Metropolitan Opera din New York), şi, în luna iunie, cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto Le Grand Prix de l'Opéra. Nu sunt uitaţi nici micii spectatori: aceştia vor avea parte de revenirea baletului "Cenuşăreasa", de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Mihai Babuşka, şi a operei pentru copii "Motanul încălţat", de Cornel Trăilescu, precum şi de numeroase ateliere tematice, cursuri şi alte activităţi interactive special concepute pentru aceştia.

Biletele vor putea fi achiziţionate direct de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00, precum şi online, de la adresa http://tickets.operanb.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici