BBC suspendă producţia de programe 3D

Radiodifuzorul public britanic - BBC îşi va suspenda toate producţiile 3D pentru o perioadă nedeterminată, din cauza slabului interes al telespectatorilor pentru acest tip de programe.

Urmărește
273 afișări
Imaginea articolului BBC suspendă producţia de programe 3D

BBC suspendă producţia de programe 3D (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de Kim Shillinglaw, care coordonează producţiile 3D din BBC, într-un interviu acordat Radio Times, informează bbc.co.uk.

"Nu am văzut niciodată un interes foarte mare pentru producţiile de televiziune în format 3D în Marea Britanie", a declarat Kim Shillinglaw.

BBC a început experimentele în 3D în 2011, difuzând câteva show-uri şi evenimente în acest format.

Astfel, radiodifuzorul public britanic a transmis în 3D meciuri din turneul de la Wimbledon, dar şi evenimente din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Totodată, discursul de Crăciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, adresat tuturor supuşilor britanici anul trecut, a fost difuzat pe BBC în format 3D.

Experimentele 3D ale BBC se vor încheia în acest an cu serialul "Doctor Who". Cel mai popular serial science fiction al radiodifuzorului public britanic BBC va sărbători 50 de ani de la lansare printr-un episod special, filmat în formatul 3D şi care va fi difuzat noiembrie.

Decizia întreruperii pe o perioadă nedeterminată a producţiilor 3D ale BBC a fost luată din cauza audienţelor mici înregistrate de acestea.

Astfel, doar o jumătate din cele 1,5 milioane de cămine din Marea Britanie care au posibilitatea de a recepţiona programe 3D au urmărit vara trecută ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care a fost transmisă în 3D.

De asemenea, potrivit oficialilor BBC, discursul de Crăciun al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi drama pentru copii "Mr Stink" au înregistrat audienţe "şi mai dezamăgitoare", fiind urmărite de doar 5% din potenţialii telespectatori care s-au uitat la televizor în acea perioadă.

"Cred că, atunci când se uită la televizor, oamenii se concentrează în mod diferit. Când se duc la cinematograf, ei sunt obişnuiţi să facă un singur lucru. Cred că acesta este unul din motivele pentru care interesul în privinţa programelor de televiziune în format 3D a fost dezamăgitor", a mai spus Kim Shillinglaw.

După încheierea proiectelor 3D ale BBC, la finalul acestui acestui an, Shillinglaw îşi va relua atribuţiile pe care le avea la radiodifuzorul public britanic, respectiv va coordona departamentul de ştiinţă şi istorie naturală.

Potrivit broadbandtvnews.com, pauza pe care BBC o va lua în privinţa producţiei de programe 3D este de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici